AK Parti’den dikkat çeken anket! MYK'da Başkan Erdoğan'a sunuldu...

AK Parti, vatandaşların sosyal medyada siyasette yaşanan tartışmaları ve siyaseti ne kadar takip ettiğini ölçen bir anket yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a geçtiğimiz günlerde MYK toplantısında sunulan ankete göre vatandaşların yüzde 58.8’i siyasileri takip etmiyor, yüzde 25.8’i sadece kendisi ile aynı görüşte olan siyasileri izliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2021 07:37 GÜNCELLEME 10.03.2021 13:25 SİYASET
AK Parti’den dikkat çeken anket! MYK'da Başkan Erdoğan'a sunuldu...
AK Parti’den dikkat çeken anket! MYK'da Başkan Erdoğan'a sunuldu...

AK Parti, 26 ilde 18 yaş ve üzeri 1512 vatandaşın katıldığı bir sosyal medya anketi yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulan ankete göre, vatandaşların büyük çoğunluğu Instagram ve Facebook kullanmayı tercih ediyor.

İki seçim anketi birden! Dikkat çeken sonuçlar...

Ankete katılanların yüzde 25.1’i sosyal medyadaki siyasi tartışmalara nadiren, yüzde 6’sı sıklıkla, yüzde 68.9’u ise hiçbir zaman katılmadığını söyledi. “Sosyal medya siyasetçileri daha iyi tanımamı sağlar” sorusuna ankete katılanların yüzde 36.6 “katılmıyorum”, yüzde 32.4 “katılıyorum” ve yüzde 14.9 “ne katılıyorum, ne katılmıyorum” yanıtını verdi.

Hangi partili hangi sosyal medya platformunda daha..

‘TARTIŞMALAR İKNA EDİCİ DEĞİL’

Ankete katılanların 45.1’i siyasi tartışmaları hiçbir zaman takip etmediğini, yüzde 35.2’si nadiren, yüzde 19.7’si ise sıklıkta takip ettiğini belirtti. Ankate katılanların yüzde 44’ü ise “Sosyal medya tartışmaları, ‘yüz yüze yapılan tartışmalardan daha ikna edicidir yorumuna katılıyor musunuz?” sorusuna “katılmıyorum” yanıtını verdi.

% 79 ‘FAKE HESAP YASAKLANSIN’ DEDİ

Ankete katılanların yüzde 80’i “Sosyal medyada takip ettiğim fake hesapların siyasi paylaşımlarına güvenirim” sorusuna “katılmıyorum” yanıtını verdi. Ankette, bu hesapların yasaklanıp yasaklanmamasına ilişkin soruya katılımcıların yüzde 79.6’sı “yasaklanmalı” dedi. “Sizce hangi siyasi parti sosyal medyada en güçlüdür” sorusuna, yüzde 38.4 AK Parti, yüzde 16.9 CHP, yüzde 2.1’i MHP, yüzde 1.7’si de İYİ Parti dedi.

KAYNAK : Hürriyet
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • berat 3 yıl önce Şikayet Et
    adında aalet olupta halkına adalet veremeyen partının 2023 de işi gerçekten zor. 20 yıldır oy verıyorum asla bır daha vermem
    Cevapla
  • Verme sen 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten vermiyon
    Cevapla
  • Ceyhan 3 yıl önce Şikayet Et
    20 yıldır oy veriyormuş acaba kaç yaşındasında 20 yıldır oy veriyormuş yalancı züppe
    Cevapla
  • AYŞE TAZEGÜLLÜ 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden bana bir sebep söyle
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Malesef solcularin sosyal media dayanismasi bariz sekilde onde. Heryerdeler algi yalan iftira .ozellikle gencler uzerinde etkisi cok
    Cevapla
  • alicik 3 yıl önce Şikayet Et
    yoksa 128milyar dolar sende mi?
    Cevapla
  • Muhittin Gök 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis atamız abdulhamit in yanlışlarını sakın yapma. Evet okul yaptın ama içindekilerin kafasını kaybediyoruz. Cennet mekan da okul yaptı ama o okuldan mezunlar onu tahttan indirdi. Bu tik tok ve instagrm nesillerini kazanmamız lazım.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    cennete kimin gidecegine sizmi karar veriyorsunuz
    Cevapla
  • Adalete çekidüzen 3 yıl önce Şikayet Et
    asıl sorulması gerekenler nerde? Corona döneminde neden müslümanlara özel haram faiz olmayan destekleyici adımlar atılmadı? Siz bu çoğunluk seçmenin oylarını ceptemi görüyorsunuzda haram yiyebilen, şirket sahibi mal varkığı olana yatırım yaptınız? zaten Corona öncesinden beri işsiz olanları neden gözetmediniz? Enflasyona sebep olacağını bilerek dağıtılan araç ev tatil kredileri sizce yoksul işsiz kesime enflasyon olarak dönmedimi? neden kayıtlı sistem sabit fiyat gibi abonelik satışları gibi çözümlerle enflasyon engellenmedi? zama karşı devlet neden zam yaptı?...
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni kimse beğenmemiş söylediklerin hoşlarına mi gitmedi acep ;)
    Cevapla
  • ÇORUMLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne seninleyiz yanındayız inşaAllah REİİİİS RABBİM CC SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞAALLAH AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR