TBMM Başkanı Şentop: Biden'ın kararı siyasidir ve tarihi bulgu yok!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Biden'ın 'Soykırım' ifadeleri "Tarihi hiçbir yeni bulgu, yeni hiçbir değerlendirme yok. Değişen tek şey siyasi karardır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2021 14:30 GÜNCELLEME 26.04.2021 18:21 SİYASET
TBMM Başkanı Şentop: Biden'ın kararı siyasidir ve tarihi bulgu yok!
TBMM Başkanı Şentop: Biden'ın kararı siyasidir ve tarihi bulgu yok!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Savaş Suçları Fotoğraf Sergisi ile İkinci Karabağ Savaşı ve Ermenistan’ın Savaş Suçları Paneli’nde açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullanmasına tepki gösteren Şentop, şunları söyledi:

"BÖLGESEL İSTİKRARSIZLIĞIN MÜSEBBİBİ OLDUKLARI AŞİKAR"

Ermenistan ve Ermeni diasporasının, 'Büyük Ermenistan' hayaline kapılarak Ermenileri sözde 'soykırım' iddialarıyla Türkiye'ye yönelik nefret duygularıyla tahrik etmelerinin bir sonucu olarak, bölgesel istikrarsızlığın müsebbibi oldukları aşikardır.

"KARAR SİYASİDİR TARİHİ HİÇBİR BULGU YOKTUR"

İlmi, tarihi hiçbir yeni bulgu, yeni hiçbir değerlendirme yoktur. Değişen tek şey siyasi karardır. İlmi delillerle gerçeklerle kimin soykırımcı olduğunu yüzlerine haykırmanın zamanı gelmiştir.

MECLİS BİLDİRİ YAYIMLAYACAK

Bir gazetecinin, TBMM'nin, ABD Başkanı Biden'ın sözde "soykırım" açıklamasına karşı bildiri yayınlayıp yayınlamayacağına ilişkin sorusu üzerine Şentop, konunun değerlendirildiğini bildirerek, "Bildirinin, yarın TBMM Genel Kurulunda, TBMM Kararı şeklinde ele alınmasının doğru olacağını düşünüyoruz." dedi.

YORUMLAR 4
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    8 Mart'ta aslan kesildim istanbul mutabakatindan koruyucu bir melek gibi bahsettin, bidene bişey demiycekmisin bize siyasi felan deyip hikaye anlatma ona soyle
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam bukadar az tepki alacağını bilseydi geldiği gün tanirdi
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    icraat ne icraat
    Cevapla
  • Hasan Emeksiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenileri senden ustun tutan dost ve muttefik oldugunu soyleyen ABD ye gereken cevap vetilmeli .İncirlik kurecik kapatilmali bagimsiz bir millete yakisir sekilde aramiza nesafe konmalidir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR