Fuat Oktay açıkladı: Tam kapanma 19 Mayıs'a uzayacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanma, yeni anayasa, Kanal İstanbul ve Mısır'la ilişkiler konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2021 15:21 GÜNCELLEME 06.05.2021 17:48 SİYASET
Fuat Oktay açıkladı: Tam kapanma 19 Mayıs'a uzayacak mı?
Fuat Oktay açıkladı: Tam kapanma 19 Mayıs'a uzayacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanmaya ilişkin, "Hedefimiz 5 bin günlük vaka" açıklamasında bulundu.

Oktay, tam kapanmanın 19 Mayıs'a uzatılmasının gündemde olup olmadığına ilişkin soruya, "Verileri görürüz değerlendiririz ama şu anda bir uzatma gündemimizde yok." dedi.

NTV'de soruları yanıtlayan Oktay'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Toplam desteklerimiz 600 milyar TL'ye ulaştı.

Erciyes Üniversitesi aşının 3. fazına mayıs ayında başlayacak. Üçüncü dozu yerli aşı ile yapılmasını arzu ediyoruz."

Türkiye'de üretilecek aşıyı sadece Türkiye beklemiyor. Gönül coğrafyamız bizden daha yakından takip ediyor. 

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

Anayasa uzlaşmasının önünü sistem tartışması tıkar mı?

"Ümit ederiz ki tıkmaz. Öyle bir anayasamız var ki 118 maddesi değişmiş. Her tarafı delik deşik. Yamalı bohçaya dönen bir şeye gidiyor. Maddeleri değiştiriyorsunuz ama arkadaki ruhu değiştiremiyorsunuz. Bu darbe anayasasıdır. Darbe ile gelen bir anayasadır. Arkasında bu ruh var. 

Biz istiyoruz ki, kendi ruhumuzu yansıtalım istiyoruz. Anayasa konusunda tüm kesimlerin tartışmasını ve uzlaşmasını istiyoruz. MHP bu çalışmayı yapıyor. Bir taslakla ilan ettiler. Açık şeffaf net bir şekilde sunuldu. Aynı çalışmayı biz de yapıyoruz. Sonuçlanmak üzere.

Muhtara 3 müjde birden! Taslak hazırlandı

MHP'NİN TEKLİFİ

Bunlar değerlendirilecek. Biz bu çalışmadan dolayı mutlu olduk. Cumhur ittifakı olarak bir noktada birleşilebilir. Türkiye'nin geleceği için ciddi bir katkıdır. 

KANAL İSTANBUL PROJESİNDE SON DURUM

Kanal İstanbul sürecinde, bizim muhalefetin böyle bir "istemezük" problemi var. Montrö'yle de bağdaştırmaya çalıştılar. Bu anlaşma da su yolu anlaşması. Marmara bizim denizimiz boğazlar bizim boğazlarımız. Başka ülkenin bir söz hakkı yok! Birileri de haddini aşıp bildiri yayınlamaya kalkışıyorya... 

Kendi boğazlarımızdan neyin geçip geçmeyeceğine neden biz karar veremiyoruz?

Kanal İstanbul projesi sonrası da aynı anlaşma devam edecek. Ancak bu anlaşma imzalandığında 6 bin gemi geçerken, şimdi 45 binleri geçti. Boğazlar ne kadarını kaldırabilir? Yapılan bilimsel çalışmalar maksimum 25 bindir. Boğazın bu kaldırması mümkün değildir.

Kanal İstanbul

Ticari gemilerle ilgili hiç bir şekilde hakkımız yok. Bizim ihracatta 500 milyar dolarlık hedefimizden vazgeçmiş değiliz. Bizim de masrafımız var. Kanal İstanbul yeni bir ticaret fırsatı oluşturuyor. 

Haftalarca burada bekleyeceğine Kanal İstanbul'dan ücret karşılığı geçebileceksin. 

Son derece harika bir yapı ortaya çıkacak. Yeter bu kadar tartışma diyoruz. Bu yıl başlıyoruz. İlk köprünün yapımına başlıyoruz. Kimse korkmasın! Bu Türkiye'ye ilave bir fırsat sağlayacak. Türkiye'nin gelişmesine ve aynı zamanda bölge ülkelerinin gelişmesine fırsat sağlayacak. 

MISIR'LA NORMALLEŞME SÜRECİ

İlişkilerimizi geliştirme noktasında sonuna kadar açığız. Mısır'la 500 yıllık bir geçmişimiz var. Toplumlarımız arasında bağ hiçbir zaman kopmadı. 

Mısır bizim Doğu Akdeniz'deki münhasır ekonomik bölge sınırlarımıza saygı göstermiştir. Türkiye ile Mısır arasında ilişkiler koptu hiç bir zaman diyemeyiz. İstihbari anlamda hep görüşüldü.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • bize mustaak 2 yıl önce Şikayet Et
    Kulağı olup duyanlara gözü olup görenlere sesleniyorum gerçeği anladınızmı ? şu yorumlara bakıyorumda bir tane analayan yok işte bu memeleket bu yüzden bu halde
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre Türkiyen en büyük projesi nüfusu Anadoluya homojen olarak dağıtmak, sanayii ,imkan ve firsatlari anadoluya kaydırma projesidir. Kapanma çözüm değildir. Çözüm için kafayı kaldırıp, yeni zellanda, ingiltere, ABD , küba güney koreye bakmak yeterlidir.
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Coğrafi bölge eşit değildir diye 84 milyon insanın marmara bölgesine yığmak mi gerekiyor.. Petlas fabrikası, aksaray mercedes fabrikası, kayseri sanayi bölgesindeki fabrikalar , ankara ostim sanayi sitesinin yanı başında liman mi var... O beğenmediğin 3000 metre yüksekte ağrıda , hakkaride vatandaş hayvancılıkla uğraşmakta ... bu sektörle ilgili entegre tesisler kurulamaz mı ? Vatandaşı ata yurdundan kopartarak eline ne geçecektir. Pandemi yi yenmiş ülkeler ada ülkesi ise bu ülkeler dünyadan kopuk mu yaşıyor. Asıl saçmalık sorunlar yumağı içinde yaşayıp çözümler üretememektir.
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Cografi koşulları esit olmayan bolgelere vatandaslari esit dagitmak ne sacma bir fikirdir. Kıyısı , limani olmayan yere, uluslararası ticareti, uretimi nasil dagitacaksin. Deniz seviyesinde, ulaşımı guzel, topraklari verimli yerlerle, 3000 m nin uzerinde sert karasal iklimi olan, tarim yapilamayan, ulasimi iflas etmis, daglik bolgelere insanları, 6 aylik kar yağışı altinda birakarak, nasil esit dağıtacaksın. Gerçekci olalım, Gap projesi gibi bolgenin potansiyeline göre iyileştirici bir uygulama yürütülür. Ornek verdigin ulkeler ada farkındaysan. Sen istersen Ağrı, ya da Hakkarinin daglarina yerlesip, nufusun dengeli dağılımı icin üstüne duseni yapabilirsin .
    Cevapla
  • Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam kapanma diyerek insanların aklıyla alay etmeyin artık milyonlarca öğrenciyi mesafeli durdukları okuldan alıp sokakları attınız milyonlarca çocuk sokaklarda parklarda Okul bahçelerinde dip dibe oyun oynuyorlar gerçekten bir skandal insanların artık kutlamalara hiçbir inancı kalmadı devlete de inancı kalmadı artık. Olanlardan devletin üst kademelerinde olanların Hiç mi haberi yok
    Cevapla
  • Bıktım 2 yıl önce Şikayet Et
    Toplu ulaşımda, milyonların tıkış pıkış olup hastalığı yaymasinin hic bir onemi yok degil mi, ogrenciler mesafeli okula - onu ogretmenlere sormak gerek- ışınlanarak gidiyordu zaten. Bıkmadınız aynı teranelerden.
    Cevapla
  • A.a 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendi çocuğuna sahip çıkarsa sorun olmaz
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kapatap millet sokak aralarında cirit atıyor
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman sorun millete hükümetin suçu ne
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın artık bu kapanma tedbirlerini fabrikalar üretim için açık çalışanları aşıladınızmı? Çiftçinin ürettiği ürünler elinde kaldı pazarlar kapalı market ler fırsattan istifade bir demet maydanozu beş TL ye satıyor. Bu saçma sapan kapatmalar hükümete çok zarar veriyor verecekte muhalefet gayet memnun bu işten. Öğrenciler bir buçuk yıldır okul yüzü görmedi ama özel okullar ile etüt merkezlerini açtınız. Ya her yeri açın yada tam kapatın istisnasız yazıktır bu insanlara yüzde elli destek verdi. Tuzu kuruların sözüne değil vatandaşın sözüne kulak verin. Her yeri kapatalım diyenlerin devletten aldıkları destek leri maaşları keselim o vakit ne diyecekler bakalım.
    Cevapla
  • Asaf 2 yıl önce Şikayet Et
    özel okullar açıktı adanada full
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde bu kadar bilen insanın olması gurur verici millete adres sorma bilmese bile yorum yapar
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet adına konuşmak, muhalefet parti sözcüsüne düşmez. Halk tüm dunyada olup bitenleri görüyor, İstanbulda bulaşma olmasın diye, otobusleri artirmaya para bulamayan ibb nin saglik calisanlariyla ( destek heykeline para bulup) kafa bulduğunu da gördü . Turkiyede , İstanbulda, bu hastalığın yayılmasının temel sebebi, ibb nin beceriksizliği hatta sorumsuzluğu (otobusleri azaltıp yayılmayı kacinilmaz hale getirerek) oldugunu da gördük. Ona buna iftira, camur atarken yandaşlarına bak önce
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Özel okullarda etüt merkezleride geçen haftaya kadar açıktı Dünyadan haberiniz yok ise ne yapalım. En son kapanma ile kapandı araştırın biraz bırakın sabit fikirli olmayın.
    Cevapla
  • Yüksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz fazla sallamışsın Türkmen. Hangi özel okul açık yav.
    Cevapla
  • Pandemi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi özel okul açıkmış söyleseydin bari biz de bilelim çamur atıp izi kalmasın ispatlamazsan müsterisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR