Deniz Baykal'a son darbe! CHP'de düğmeye basıldı, ulusalcılar gözden çıkarıldı

CHP'de kaset kumpası ile Genel Başkanlık koltuğundan indirilen Deniz Baykal'ın bu kez de kendisine yakın isimlerle birlikte partiden tasviye edilmesi için harekete geçildiği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2021 06:54 GÜNCELLEME 06.07.2021 07:05 SİYASET
Deniz Baykal'a son darbe! CHP'de düğmeye basıldı, ulusalcılar gözden çıkarıldı
Deniz Baykal'a son darbe! CHP'de düğmeye basıldı, ulusalcılar gözden çıkarıldı

Sık sık “dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” diyen Kılıçdaroğlu’nun, bu dostluğa engel gördüğü Baykal’ı ve diğer ulusalcıları gözden çıkardığı belirtiliyor.

Cumhur İttifakı’na karşı FETÖ ve PKK’nın da içinde olduğu “dostlar ittifakı” kurmaya çalışan CHP, yine siyasi mühendislik projelerinin tam göbeğine oturdu. CHP’nin HDP, KHK’lılar, PKK’ya yakınlığı ile bilinen STK’lar, marjinal sol gruplar ve LGBTİ’lilerle toplantılarda boy gösterdiği bir dönemde, partideki Atatürkçü kanadın lideri pozisyonundaki eski Genel Başkan Deniz Baykal yeniden hedef oldu.

Ahmet Hakan'dan Zülfü Livaneli'ye Deniz Baykal tepkisiAhmet Hakan'dan Zülfü Livaneli'ye Deniz Baykal...

KASET KUMPASINI ANDIRIYOR

FETÖ’nün verdiği suflelerle açıklamalar yapan suç örgütü lideri Sedat Peker, kaset kumpasını andıran iddialarla dolaylı yoldan Deniz Baykal’a itibar suikastı düzenledi. Hemen ardından da CHP ile “dostlar” diye tabir edilen gruplar arasında iletişimi sağlayan Zülfü Livaneli sahne aldı. Livaneli iddialarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gizli görüşme ve pazarlık iddialarına kadar vardırdı. “Baykal tipik bir Sünni, sağcı, Ankara politikacısıdır. Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez” diyerek hassas göndermelerde bulundu.

Hakan'dan Livaneli'nin 'Deniz Baykal, Kürtleri ve Alevileri sevmez' iddiasına tepkiBaykal, Kürtleri ve Alevileri sevmez' iddiasına tepki

BAYKAL NEDEN HEDEF OLDU?

Uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından tasfiye edilen CHP’liler, 3,5 yıldır ciddi sağlık sorunları ile mücadele eden 84 yaşındaki Deniz Baykal’ın yeniden hedef alınmasını bilinçli bir operasyon olarak niteliyor. 

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Türkiye’ye yeni bir tezgan kurulduğunu ve Baykal’ın bu kapsamda hedef alındığını söyledi:

GÖRÜŞME İDDİASI YALAN

“Livaneli, siyasi yasaklı olduğu dönemde Erdoğan ile Baykal’ın buluştuğunu, yasağın kaldırılması karşılığında pazarlık yapıldığını iddia ediyor. Birincisi, bu görüşme yasak kalktıktan sonra gerçekleşti. 22 Şubat 2003 tarihinde gerçekleşen görüşmenin ana gündemi de 1 Mart Tezkeresi idi. Görüşmede Baykal, ABD askerlerinin Türkiye’ye gelmesine karşı tavrını ortaya koyuyor. Baykal hala bunun bedelini ödüyor.”

DEMOKRASİ KONFERANSI TUZAK

“Partide hala Baykal’la aynı çizgide düşünen insanlar var ve hala CHP’de çoğunluktalar. Şimdilerde Demokrasi Konferansı filan gibi şeylerle Türkiye’ye tezgah kuruluyor. Bu çerçevede partideki ulusalcı düşünen bizleri susturmak için tekrar Baykal’a saldırıyorlar. Bu onun hazırlığıdır. 15 Temmuz’a darbe diyemeyen, 20 Temmuz’a darbe diyen Kılıçdaroğlu, ‘FETÖ’cüleri niye savunuyorsun?’ diyenlere ‘Haksızlıklar karşısında susamam’ diyor. Peki şimdi partisi ve genel başkanları asılsız iddialarla hedef alınıyor. Kılıçdaroğlu susacak mı, yoksa dilsiz şeytan mı olacak?”

İTTİFAKA KARŞI ÇIKANLARA GÖZDAĞI

İsminin açıklanmasını istemeyen CHP’li 2 eski milletvekili de 84 yaşındaki tecrübeli siyasetçi üzerinden partinin ana omurgasına saldırıldığını aktardı. Vekiller, “Mevcut CHP yönetimi kurucu ilkelerden uzaklaştı ve ‘dostlar’ diyerek garip ittifaklardan beslenme çabası içerisine girdi. Bu ittifaka karşı çıkacak isimlere de liderleri konumundaki Baykal üzerinden gözdağı veriliyor. Deniz Baykal, dostlara kurban ediliyor” ifadelerini kullandılar.

FETÖ VE ABD KILIÇDAROĞLU'NU SEÇTİ

CHP eski Milletvekili Yıldıray Sapan, Deniz Baykal’a yönelik saldırıları Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki partinin ittifak arayışlarına bağladı: “Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘dostlar’ dediği, içerisinde FETÖ ve PKK’nın da olduğu ittifaka karşı çıkabilecek son isimler de Baykal üzerinden tasfiye edilmek isteniyor. Baykal, dostlara kurban veriliyor. Yeni CHP’de ulusalcı kıyımı Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olması ile birlikte başlamıştı. Daha o dönemlerde ciddi eleştiriler yapmıştım. Her yeri sarmış bu insanlar, CHP adeta kanıyor aslında, bildiğiniz bitkisel hayatta. Bunun tek müsebbibi Kemal Kılıçdaroğlu’dur. CHP’nin Deniz Baykal’a ihtiyacı var. CHP’yi uzaktan kumanda etmek isteyen FETÖ, ABD ve istihbarat servisleri, Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçti. Ne kadar ulusalcı, Türkiye sevdalısı, Atatürkçü insan varsa tasfiye ettiler. Ben de onlardan birisiyim. Ancak partimizi geri alacağız, o parti bizim.”

 

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan mandacısı chp yönetimi bedel ödemelidir...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim Türkiye de mezhep ve etnik köken üzerinden bir tartışma başlatıyor ve tartışmayı gündeme taşıyor ise iyi niyetli değildir.Bu oyuna gelmememiz gerekiyor...Politik farklılıklsr,tercihler ,diğer özel hayat veya farklı iddialar tartışılabilir.Ama mezhep ce etnik köken özneli tartışmalara mesafeli olmak lazım.Bu tartışma üzerinden kişilerin hedef alınması masum değil...Kaset komplosundaki oyuna gelmemek lazım...
    Cevapla
  • S.Y.T. 2 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkün partisi CHP den ulusalcılarında çıkarılmasıyla artık tamamen hdp çizgisinde, Atatürkten ,bu ülkenin tüm Kutsallarından ve bütünlüğünden nefret eden bir örgüte dönüşecek. Savcılarımız lütfen bu partiyi takip etsinler. Gidişatı belli.
    Cevapla
  • Cengizhan 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP Sünni -Alevi (Şii) ayrımı yaparak ülkede bir mezhep kavgası çıkarmanın derdine düştü. Artık kimse çıkıp CHP dini kullanmıyor diyemez CHP net alevi partizanlıği yaparak kendini Atatürkçülük le kamufle etmeye çalışmaktadır.
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zülfü yü bilirim - türkücüdür - yunan özellikle teodorakis hayranıdır - ermenileri de çok sever
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR