Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sığınmacı cevabı!

Başkan Erdoğan, Suriyeli sığınmacılar konusunda, Kılıçdaroğlu'na, "Bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2021 17:09 GÜNCELLEME 21.07.2021 17:24 SİYASET
Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sığınmacı cevabı!
Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sığınmacı cevabı!

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, Suriyeli sığınmacılar konusunda, Kılıçdaroğlu'na, "Bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız." açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğine yönelik açıklamaları ile "Dünyaya sesleniyorum, Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum, çok çetin müzakereler sizi bekliyor" sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şöyle konuştu:

"(Ben Atatürk'ün partisiyim) diyen bu adam, 'Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum' diyor ama bir defa Kuvayımilliye ruhundan haberi yok. Onu bir öğrenmesi lazım. Çünkü ta oralara kadar asker göndermişiz. Tavsiye ediyorum, Misakımilli'yi bir öğrensin. Misakımilli nedir? Misakımilli neyi kapsıyor? O kapsam içerisinde neler vardı? Bunu bir öğrenmesi lazım. Bundan haberi yok.

O 'göndereceğim' diyor. Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum. Şu anda bunlar bize sığınmışlar 'elaman' diliyorlar. Bu 'elaman' dileyenlere 'Hadi geldiğiniz yere dönün' diyemeyiz."

Suriyelilerin kaldıkları çadırları gördüklerini, onlara briket evler yaptıklarını ifade eden Erdoğan, hedefin ilk etapta 100 bin briket ev olduğunu, 50 bin civarındaki evin bitirildiğini söyledi.

Erdoğan, buralara sığınmacıların bir kısmını yerleştirmek istediklerini, bunun insani, vicdani ve İslami bir yaklaşım tarzı olduğunu kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bu adamın böyle bir derdi yok ki, böyle bir sıkıntısı yok ki. Bizim derdimiz var, bizim sıkıntımız var. Biz insana insanca yardım etmenin gayreti içerisinde olmayı sürdüreceğiz. Tabii bir de şu var; bu nasıl bir devlet adamı veyahut da nasıl bir siyasetçi, onu da anlamakta zorlanıyorum. Hani yanında güya elçilik falan yapmış olanlar var ya, onlara da bir sor. BM kurallarına göre mülteciler gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde evlerine dönebilir. Bundan da haberi yok. Böyle bir şeyi de zaten yapamazsın. Eğer gönüllü değilse, hele hele mülteci bir de sığınma talebinde bulunmuşsa, belki onu sen kabul etmek zorunda kalacaksın. Öyle bir durum da var. Nasıl siyaset yapıyor, kimlerin eline kaldı siyaset, yandık.

Bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız.

AFGAN MÜLTECİLER SORUNU

Erdoğan'ın gündeminde yabancı birliklerin çekilmesiyle çatışmaların arttığı Afganistan da vardı. Afganistan'dan büyük göç dalgasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, güvenlikle ilgili tüm önlemlerin alındığını söyledi. 

Erdoğan, "İşin bir de Taliban boyutu var. Onlarla ilgili olarak da bazı görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

"SIKINTININ BOYUTU GERÇEKTEN BÜYÜK"

Cumhurbaşkanı, mültecilerle ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın Afganistan yönetimiyle temas halinde olduğunu kaydetti. Konunun ayrıntılarıyla masaya yatırıldığını dile getiren Erdoğan, "'Bu konuda sizler de seyirci olmayın, lütfen halkınıza sahip çıkın' diyoruz. Çünkü sıkıntının boyutu gerçekten büyük" diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 138 TÜMÜ
  • K.s türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Besleyelim reyizzzzz 40 milyar dolar daha verelim bir 10 milyonda afrikalı pikmeleri avusturyalı aborjinleri de getirelim.. Yürü beeee dünya liderim sonuna kadar hakediyoruz seni 2071 yılına kadar kal. ..hakediyoruz
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD’li think tanklar 1994’de Türkiye’nin Güney’in den bir sürü insan Anadolu’ya ve Balkanlar’lara göçecek diye yazılar yazdı. Bunların 40 milyonu Anadolu’da kalır diye yazdılar. Ayrıca bu kanal İstanbul projesi neden Çinlilere ve Araplara pazarlanıyor ? Neden Çinlilere ve Araplara sürekli vatandaşlık veriyorlar ? Bu düpedüz Türkiye’yi Türksüzleştirme projesidir. Yine aynı yıllarda 300 milyon Çinli başka ülkelere göçecek diye yazdılar. Şimdi görüyoruz işte çoğu buraya geliyor. Çin’in stratejisidir bu. Girdiği her yere nüfus yerleştirir. Bu ülkede bu konu neden ciddiye alınmıyor ? Umursanmıyor mu yoksa ?
    Cevapla
  • K.s türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Durma, Yunan, durma kibrini artır! Türklüğün başına hakaret yağdır! Uyuyan bir kavme bu zillet azdır Vur, eski kölesi utandır onu! Bırakma uyusun, uyandır onu!
    Cevapla
  • Harun Yusuf Nuhhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha kuvayi milliye geleneginden geliyormuş o zaman söyle bakalım misakı milli sınırlarını nasıl cizdiniz viski icerekmi cizgi cekerekmi yahu bu adam mi bilecek mazlumu garibanı, Adam işbankasını yiyiyor ben kuvayi milliye ruhundan geliyorum diyor. Işbankasının geliriyle nere yurt acmıslar kac talebeye burs vermişler, kaç proje gelistirmişler. Yuh kuvayi milliyedeki gecmişlerin kemikleri kalmıştı onuda sızlattın
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis seni seviyoruz ama referandum yapsan milletin %95'i gitsinler istemiyoruz der. Milletle inatlaşmanın bir manası yok. Adamların her gün çoğalması hiç iyi bir şey değil. Ayrıca bu gelenlerin niye hepsi erkek ? Bunların gerçekten yardıma muhtaç ihtiyar, yaşlıları yok mu ?
    Cevapla
  • Tufan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu mültecilerin derhal gönderilmesi lazım ilerde bunun bedeli bu ülkeye çok büyük olacak ben kendim sağım solum suriyeli mahallemde seçim olsa seçilme seçme hakkı olsa muhtarlık onlara geçiyor bu kadar olmaz Ankarada n konuşmak kolay bunların yoğun yaşadığı k.maraş g.antep ş Urfa Hatay Adana Kilis mersin Malatya Adıyaman bu illere gelin Bi dinleyin halkın isyanını halka kulak vermezseniz gidicisiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR