HDP tutuştu! Muhalefet partilerine tezkere çağrısı

Meclis Genel Kurulunda görüşülecek Suriye ve Irak tezkereleri öncesi terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı olmanın hakkını veren HDP'den muhalefete 'Hayır' deyin çağrısı geldi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 26.10.2021 14:23 GÜNCELLEME 26.10.2021 14:25 SİYASET
HDP tutuştu! Muhalefet partilerine tezkere çağrısı
HDP tutuştu! Muhalefet partilerine tezkere çağrısı

Meclis'te öylamaya sunulacak Tezkere, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngörürken, HDP terör örgütü PKK'nın kalkanı olarak tezkereye 'Hayır' demeleri için CHP ve İP'e çağrıda bulundu.

PERVİN BULDAN TUTUŞTU! MUHALEFETE 'HAYIR' ÇAĞRISI

Grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Savaş politikalarının karşısında duralım. Barışa sahip çıkalım. En büyük barış ittifakını oluşturalım ki Türkiye’yi bu karanlık döngüden birlikte kurtaralım. Buradan siyasal muhalefete de seslenmek istiyorum. İktidarın Suriye tezkeresi ile Türkiye’yi yeni maceralara sürükleme ve kendi koltuğunu sağlama alma gayretlerine destek olmayın. Kaybetmekte olan iktidarın değirmenine su taşımayın. Suriye barışının yanında yer alın, diyalogun, müzakerenin yanında yer alın." dedi.

TEZKERE'DE NE VAR?

Tezkere, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngörürüyor..

Tezkerede, terör örgütlerinin Suriye sınırında milli güvenliğe ve sivillere yönelik eylemlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Türkiye'nin her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanmaya devam edeceği belirtildi.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Gökalp 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk=hdp=chp emin olun Atamın biz insanlığa hediye ettiği toprakları bir gecede talan etmezlerse ben bişey bilmiyorum toprak düşmanı bu partiler acilen kapatılmalı
    Cevapla
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu kadina Idam istiyorum, bana bunu asmaya tezkere veren varmi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle