HDP'nin çağrısı sonrası CHP'den son dakika tezkere kararı

Son dakika haberi: CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereye hayır oyu vereceklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2021 14:51 GÜNCELLEME 26.10.2021 16:00 SİYASET
HDP'nin çağrısı sonrası CHP'den son dakika tezkere kararı
HDP'nin çağrısı sonrası CHP'den son dakika tezkere kararı

Son dakika haberi: Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkere Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen tezkerede, terör örgütlerinin Suriye sınırında milli güvenliğe ve sivillere yönelik eylemlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Türkiye'nin her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanmaya devam edeceği belirtildi. Tezkereye ilişkin görüşmelerde AK Parti, MHP ve İYİ Parti "evet" diyecek. HDP ise "hayır" tutumunu devam ettirecek.

CHP 'HAYIR' DİYECEK

CHP'nin tutumunu ise Grup Başkanvekili Özgür Özel açıkladı. Özel, tezkereye hayır oyu vereceklerini söyledi. 

HDP ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Savaş politikalarının karşısında duralım. Barışa sahip çıkalım. En büyük barış ittifakını oluşturalım ki Türkiye’yi bu karanlık döngüden birlikte kurtaralım. Buradan siyasal muhalefete de seslenmek istiyorum. İktidarın Suriye tezkeresi ile Türkiye’yi yeni maceralara sürükleme ve kendi koltuğunu sağlama alma gayretlerine destek olmayın. Kaybetmekte olan iktidarın değirmenine su taşımayın. Suriye barışının yanında yer alın, diyalogun, müzakerenin yanında yer alın." dedi.

HDP'Lİ VEKİL ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMİŞTİ

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP'ye aba altından sopa göstermiş, "HDP Milletvekili Taşçıer: CHP tezkereye 'Evet' diyecekse hiçbir Kürt, 'CHP, AKP'den daha iyidir' diye oy vermemeli" demişti.

CHP'nin 2023 seçimleri öncesi HDP'yi ittifakta tutabilmek için Suriye tezkeresine hayır oyu verdiği değerlendirmesi yapılıyor.

YORUMLAR 497 TÜMÜ
  • 6565 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu hdp ne alaka emir dağdan geldi iş bitti
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki mümtezeli bir birine nikahlayin bak ne do ğururlar kara yılan, ibiş apo, teslim töre, gerisini saymıyalım çünkü çok uzun yılanlar çayanlar. Dişiler ise tüm homosexsüller gerisini siz sayın aklım karıştı özür dilerim. Allah Türk miletini korusun.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk'ün partisine yakıştı. pkk varken turkiyenin tarafını tutacak değildi ya!
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    CHPKK boş yere demiyor insanlar ya chp nin yönetimi değişir yada hdp ye katılır chp biter çünkü chp li vatana ihanet etmez, ama bu chp tezkereye hayır der katil demiraşı satılmış kavaka yı hapisten çıksın der ülkenin bekası için her ne yapılsa hayır der, yazıklar oksun.
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Dağdaki PKK ve Dhkp-c kardeşliği meclise taşındı.. Şaşıran varmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR