AK Parti'den "tezkere" açıklaması: CHP'de bir kırılma oldu

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Irak ve Suriye tezkeresine ret oyu veren CHP'ye tepki gösteren Çelik, "Türkiye’nin terörle mücadelesini savaş olarak niteleyen partiyle CHP aynı çizgiye gelmiştir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2021 19:24 GÜNCELLEME 28.10.2021 20:38 SİYASET
AK Parti'den "tezkere" açıklaması: CHP'de bir kırılma oldu
AK Parti'den "tezkere" açıklaması: CHP'de bir kırılma oldu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"CHP'NİN TARİHİNDE DE BİR KIRILMA"

Tezkere, milli güvenliğimize gösterdiğimiz hassasiyettir. Milli güvenlik konusunda hassasiyeti olan herkesin destek vermesi gerekirdi. Bu ibretlik bir durumdur, TSK'nın orada olması elzemdir.

Türkiye'nin terörle mücadelesini savaş olarak niteleyen zihniyetle Cumhuriyet Halk Partisi aynı hizaya gelmiştir. Doğrusunu söylemek gerekirse geçmiş zamanlarda CHP milli güvenlik konusunda hassasiyet gösterirdi. Sınır güvenliğimizin sağlanması, Irak ve Suriye tarafından gelen terör tehdidinin bertaraf edilmesi konusunda CHP'li arkadaşlar güçlü konuşmalar ortaya koyardı. Ortaya çıkan tablo, CHP'nin tarihinde de bir kırılmadır. 

"YABANCI ASKER MADDESİ EVET VERDİKLERİ TEZKEREDE DE VARDI"

CHP'nin daha önce evet dediği tezkerelere bakın, onların hepsinde de bu madde var. Ya daha önceki tezkereleri hiç okumadılar ya da dediğim gibi "bilinmeyen" ama herkesin bildiği bir ittifak içerisinde tutum değiştirdiler. Tuttular, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de kalmasına izin verilmesiyle ilgili maddeden bahane üretiyorlar. Bu yeni bir durum değil.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu tutumunu takdir edenler "PKK terör örgütü değildir" diyen kişilerden ve kesimlerden oluşuyor.

10 BÜYÜKELÇİNİN GERİ ADIMI

Gösterdiğimiz irade açık ve nettir. Umarız bundan sonra benzer durumlar tekrar etmez. 

Büyükelçilerin müdahalesine bile ses çıkarmayanların başka alanlarda hükümetimize yönelik saldırganlığını da not ettiğimizi bilmenizi isterim.

AB İLE İLİŞKİLER

Türkiye'de yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük gibi konuları gerçekten konuşmak istiyorlarsa o zaman 23. ve 24. fasılları açmalılar. Müzakerelerde mutmain olmazlarsa o zaman fasılları kapatmazlar. Müzakereye yanaşmıyor, fasılları da açmıyorlar.

YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • mucahid 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP de zerre kadar akıl yok, HDP seçmeninin oyunu alacam diye kendi partisinin oylarını başka yere kaydırdı iktidar lık hayal oldu zaten hayaldi tam oldu. Bir kaç oy için ülkesinin geleceğini satan baskı altında neler yapmaz.
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Cümle Hain Partisi vatan düşmanı ABD uşakları
    Cevapla
  • mahmuthan 2 yıl önce Şikayet Et
    artik chpliler kabullendi hdpkkya .ne desekde ne yapsakda adamlar inanmıyor adamlar hala kemal hala meral halede hdpkk diyor.ulke bölunsede umurlarinda degiller.
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin düştüğü duruma bak. Bir yanda tescilli terör partisi ile aynı pozisyona düş. Öbür yanda, vatana ihanet olarak nitelediğin tezkereye evet oyu veren İP ile ittifak kur. İlkesizliğe bak.
    Cevapla
  • perdeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal sayesinde chp yi istedikleri gibi şekillendirdiler sagını solunu yontup hizaya getirdiler.Geçenlerde gazetecinin biri dediki imamoglu bay kemal denmi daha çok çekinir mithat sancar danmı çogunluk mithat sancar dedi stüdyoda.İmamoglunun onlara verilmiş sözü var söz namustur deyip mithat sancar ne isterse onu yapar.Bencede zaten chp oyları cepte öyle ya ona hdp oyları lazım.Denkleme bakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR