Kim bu yabancı askerler? MSB kaynaklarından tezkere açıklaması

Irak-Suriye tezkeresi TBMM'den geçti. CHP, "yabancı asker" maddesini bahane etse de HDP'nin tehdidi yüzünden tezkereye "Hayır" dediği herkesçe biliniyor. Peki tezkerede yer alan "yabancı asker" maddesi için MSB kaynakları ne diyor?

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2021 11:15 GÜNCELLEME 02.11.2021 07:26 GÜNCEL
Kim bu yabancı askerler? MSB kaynaklarından tezkere açıklaması
Kim bu yabancı askerler? MSB kaynaklarından tezkere açıklaması

Haber7 Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu İbrahim Günay, "MSB kaynakları ne diyor: Türkiye'de yabancı asker bulundurma yetkisi neden istendi?" adlı köşe yazısında, son günlerin tartışmalı konusu tezkereye değindi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun itiraz ettiği "yabancı askerler" maddesini MSB kaynaklarına soran Günay, aldığı bilgileri anlattı.

Maddenin geçmiş tezkerelerde de var olduğunu ve CHP'nin her seferinde buna "Evet" dediğini hatırlatan İbrahim Günay, CHP'nin, HDP'nin tehditlerine boyun eğdiğini belirtti.

Maddenin hukuki dayanaklarını sıralayan Günay, Bu madde sayesinde Türkiye'nin hareket kabiliyetini artıran olayları sıraladı.

İşte İbrahim Günay'ın yazısının tamamı:

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İyi Parti'nin "evet" oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı. Uzatıldı uzatılmasına fakat CHP'nin tezkereye "Hayır" demesinin yankıları sürüyor.

AK Parti ve MHP kanadı, CHP’nin tezkereye "Hayır" demesini HDP'nin tehdidine bağlıyor.

Hatta CHP’nin ittifak ortağı İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu, arasında bu konu yüzünden soğuk rüzgarlar esti.

Dervişoğlu, "Tezkereye 'Evet' demek vatana ihanettir" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Partimizi ihanet noktasında bir değerlendirmeye tabi tutabilmek için akıldan vareste (akıl yoksunu) olmak lazım" diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı, partisinin grup toplantısında tezkereye "Hayır" demelerine sebep olarak tezkerede yer alan "Gerektiğinde yabancı askerlerin Türkiye'de bulunması" ifadesini gösterdi.

Anlaşılan Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin tehdidine boyun eğdiğinin görülmemesi için, inanılmaz bir dezenformasyon yöntemi seçmiş.

Neden mi böyle düşünüyorum;

Hemen açıklayayım..

KİM BU YABANCI ASKERLER?

CHP'nin yıllardır bire bir aynı ifadelerin yer aldığı tezkerelere "Evet" demesini bir kenara bırakıp, bu ifadenin askeri olarak ne anlama geldiğini, tezkerede böyle bir ifadenin yer almasının Türkiye'ye nasıl bir fayda sağlayabileceğini ve burada kastedilen yabancı askerler kim? Sorularına yanıt aradım.

MSB KAYNAKLARI NE DİYOR?

MSB'den adını vermek istemeyen çok önemli bir kaynağımın verdiği bilgiler ışığında Kemal Bey'e "Gerektiğinde yabancı askerlerin Türkiye'de bulunması" maddesi neden yer alıyor ve bu madde olmasa Türkiye'yi nasıl bir tehlikenin beklediğini anlatalım.

BU MADDE NEDEN EKLENDİ?

  • Birincisi, bu ifade Anayasa'nın 92. maddesine istinaden metne eklendi. Yani hukuki zemini anayasa ile belirlenmiş, ayakları yere sağlam basan bir ifade...
  • İkincisi, bugüne kadar Meclis'ten geçen her tezkerede yer alan bir madde.
  • Üçüncüsü ise, önümüzdeki dönemde askeri olarak yaşanabilecek bir hareketlilikte ülke olarak ön almak adına eklenmiş bir madde.
  • Peki Kemal Bey, bugüne kadar Türkiye bu maddeye hiç ihtiyaç duymadı mı sanıyor?

Tek tek bu madde sayesinde Türkiye'nin hareket kabiliyetini artıran olayları sıralayalım hemen:

TÜRKİYE BU İFADEYE NE ZAMAN İHTİYAÇ DUYDU?

  • S-400'lerin Türkiye'de konuşlanması ve Türk askerinin S-400 kullanımı konusunda eğitilmesi için Rus askeri Türkiye'ye bu madde sayesinde davet edilebildi.
  • NATO kararıyla Kahramanmaraş'a konuşlanan Patriot füzeleri için Hollanda'dan gelen askeri ekip bu maddeden hareketle ülkemize gelebildi.
  • Şanlıurfa'da ABD askeri ile oluşturduğumuz harekat merkezi de bu maddeye dayanarak oluşturulabildi. Amacımız da Suriye'nin kuzeyinde terörden arınmış bir bölge oluşturmaktı. Ama ABD yan çizdiği için oluşum dağıldı.
  • Şuanda bile Türkiye'ye tatbikat ve eğitimler kapsamında Polonya'dan gelmiş askerler var. Bu askerler bile bu maddeye dayandırılarak ülkeye davet edilebiliyor.

"Gerektiğinde yabancı askerlerin Türkiye'de bulunması" maddesi işte bu yüzden tezkerede yer alıyor.

Her fırsatta ülkenin geleceğine talip olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun amacı eğer zihin bulandırma değilse durum daha vahim...

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Alia 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP, "yabancı asker" maddesini bahane etse de HDP'nin tehdidi yüzünden tezkereye "Hayır" dediği herkesçe biliniyor. Bunu halka defalarca anlatmakta fayda vardır… bu durumun halkın beynine kazınması lazım…
    Cevapla
  • Kurtuluş 2 yıl önce Şikayet Et
    K.kılıçdaroğlu uyanık adam tabanını Erdoğan nefretiyle doldura doldura taban ve millet vekilleri kemalin her emrini yerine getirir oldular.Ulkede tek adam diye Erdoğsnı gösterenker chp ye laf söyleyemiyor.Taban zaten uyusturulmuş durumda Erdoğan gitsinde isterse ülke batsin modundslar meydan da kemal ve şrekasina kalmış durumda
    Cevapla
  • Metin Yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu diyorki teskereye evet desek cumhuriyete ihanet etmiş oluruz diyor doğru söylüyor yanlız hangi cumhuriyetten olduğunu açıklasın ben tahmin ediyorum kendi açıklar ise daha iyi olur
    Cevapla
  • Ahmet Konuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğirdir Dünya nın en iyi Komando okulu Başta Kardeş ülkeler olmak üzere abd dahil Dünyanın dört bir yanından birçok ülke, özel kuvvetlerine burada eğitim aldırtmak istiyor Ben de bu okuldan komando atgm olarak mezun oldum. gözlerimle gördüm. Eğirdir Komando okulu anlatılmaz yaşanır. Dağa çizilmiş bayrak rüzgar esse sanki dağlar dalgalanacak(sivri Dağı)
    Cevapla
  • ahmett 2 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkün askerleri, Atatürkün itlerisiniz diyenlerin emrine girmiş, vatan içerden işgal edilmiş, boş boş konuşmayın
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    nerden Atatürkün asker yahu adam öleli kac yil olmus , halen ölunun arkasindan biraz islama geri donunAllahin Askerleri dezeniz daha iyi degimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR