CHP birebir aynı tezkereye bu sefer "hayır" dedi: "Evet demek ihanet etmektir"

2015 ve 2019'daki tezkerelerde "evet" oyu kullanan CHP, son tezkereye "hayır" dedi. Kılıçdaroğlu'nun kararında HDP baskısının etkisi olduğu yorumları yapılırken, CHP lideri, "İhanet etmemek için 'hayır' oyu verdiklerini" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2021 18:29 GÜNCELLEME 28.10.2021 18:29 SİYASET
CHP birebir aynı tezkereye bu sefer "hayır" dedi: "Evet demek ihanet etmektir"
CHP birebir aynı tezkereye bu sefer "hayır" dedi: "Evet demek ihanet etmektir"

CHP lideri, “Terörle mücadele edilecekse bu ülkenin saygı değer polisleri şanlı şerefli askerleri yapar. Yabancı askerler gelecek Türkiye’de terörle mücadele edecek. Bana da buna ‘evet’ de diyorlar. Evet dersek Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz. Bu ülkenin topraklarına yabancı postalların basmasını istemem” dedi.

CHP'NİN KARŞI ÇIKTIĞI TEZKERE METNİ

Kılıçdaroğlu’nun ‘hayır’ demelerine gerekçe gösterdiği ilgili kısım şöyle: “Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması...” ifadesi yer alıyor.

Yeni müjde veren Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi: Boyun eğdiler yazık! Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi: Boyun eğdiler yazık!

Bu ifade terör örgütü DEAŞ karşıtı olası koalisyon için, yıllar önceki tezkere metinlerine eklenmişti. Resmi Gazete’de 8 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan tezkere metninde de aynı ifade yer alıyor.

ÖNCEKİ TEZKERELERLE BİREBİR AYNI

Daha sonraki tezkerelerde de benzer şekilde bu metin yer alıyor. Birebir aynı ifadelerin yer aldığı tezkere metinlerine, CHP önceki yıllarda ‘evet’ oyu vermişti.

HDP ŞART KOŞMUŞTU

HDP, CHP ve İYİ Parti'nin tezkereye "hayır" demesini istemişti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Muhalefet partileri tezkere konusunda geçmiş tavırlarından farklı bir tutum almalıdır" demişti. 

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 173 TÜMÜ
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın bir dedigi ötekini tutmuyor ise buna memleket teslim edilmez nokta.
    Cevapla
  • neco 2 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi vatana ihanet edeni az bulunur bu toprakların insanı değilsin
    Cevapla
  • KARADERELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    KK,ihanet kelimesi en iyi size yakışıyor.
    Cevapla
  • Tuğlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    İhanetmiş, aynaya bak...
    Cevapla
  • sinirli 2 yıl önce Şikayet Et
    hayatı yalan ve ihanet .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR