İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na tezkere tepkisi: Akıldan vareste!

Irak ve Suriye tezkeresine "evet" demenin ihanet olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'na tepki İYİ Parti'den geldi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine açıklık getirmesini isteyen İYİ Parti'li Müsavat Dervişoğlu, "Akıldan vareste" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2021 08:51 GÜNCELLEME 30.10.2021 08:53 SİYASET
İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na tezkere tepkisi: Akıldan vareste!
İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na tezkere tepkisi: Akıldan vareste!

Irak ve Suriye tezkereleri TBMM'de kabul edildi. CHP, HDP'nin çağrısına uyarak "Hayır" oyu kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tezkereye "evet" oyu vermenin vatana ihanet olduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine Millet İttifakı ortağından tepki geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin daha önce evet oyu verdiği tezkere ile son tezkere arasında bir fark olmadığını belirtti. 

CHP’liler tezkere oylamasını HDP ile şeffaf ittifak oylamasına çevirdilerCHP’liler tezkere oylamasını HDP ile şeffaf ittifak oylamasına çevirdiler

"AKILDAN VARESTE OLMAK LAZIM"

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine açıklık getirmesi gerektiğini kaydeden Dervişoğlu şunları söyledi: 

"Birinci tezkereye evet deyip, ikinci tezkereye hayır diyenini durumu tartışılır. CHP, 'evet demek Cumhuriyet'e ihanet' sözünü izah etmeli. bu açıklama bir sorundur. Partimizi ihanet noktasında bir değerlendirmeye tabi tutabilmek için akıldan vareste (akıl yoksunu) olmak lazım."

CHP birebir aynı tezkereye bu sefer 'hayır' dedi: 'Evet demek ihanet etmektir'CHP birebir aynı tezkereye bu sefer "hayır" dedi: "Evet demek ihanet etmektir"

YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • Pah 2 yıl önce Şikayet Et
    Topu çarkçı bunların.İçleri dışa vuruyor bak. Birinin dediğini diğeri kesiyor. Birinin yaptığını diğeri tersini yapıyor. Koalisyon kursalar en fazla 2 ay sürmez. Birde parkamenter sistem istiyor midesine göre yemek meralin.
    Cevapla
  • Bir dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef akıldan verasete. Çok yazık.
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek İHANET, PKK nın emriyle HDP ile kolkola girip tezkereye HAYIR demektir.
    Cevapla
  • Galip 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi palavra bence. İyi parti Tayyip Erdoğan a karşı bunu yaptı. Oy kaybetmemek için yoksa bunların fikri Siirt gezisinde akşenere kürdistandasiniz diyen haine laf dahi edemediler.
    Cevapla
  • Erol.guducu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp militani chp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR