Son dakika: Demirtaş, Alman hükümetine çağrı yaptı! Şaka değil "PKK ile alakam yok" dedi

Son dakika haberi: Alman basınına konuşan Selahattin Demirtaş, yeni Alman hükümetine Türkiye'ye karşı çağrı yaptı. Demirtaş, "Ne ben ne de partimizin PKK ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı veya ilişkisi var" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2021 16:28 GÜNCELLEME 04.11.2021 16:30 SİYASET
Son dakika: Demirtaş, Alman hükümetine çağrı yaptı! Şaka değil "PKK ile alakam yok" dedi
Son dakika: Demirtaş, Alman hükümetine çağrı yaptı! Şaka değil "PKK ile alakam yok" dedi

Son dakika haberi... 4 Kasım 2016'da "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş, bu kez de yeni Alman hükümetine Türkiye'yi şikayet etti.

37 kişinin katledildiği 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi HDP'li Selahattin Demirtaş, Alman medyasına konuşarak, PKK ile bağı olmadığını savundu.

"İNSAN HAKLARINA SAYGI DUYUN"

Yeni Şafak'ın haberine göre; Almanya'da yeni kurulacak hükümetin Türkiye'de insan haklarına daha çok ilgi göstermesi gerektiğini savunan Demirtaş "Yeni Alman hükümetinin Avrupa değerlerine ve insan haklarına daha bağlı bir politika izlemesini umuyorum" dedi. Demirtaş yeni hükümetin Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ibaret görmemesi gerektiğini de vurguladı.

"HDP DEMOKRATİK BİR PARTİ"

HDP'nin demokratik bir siyasi parti olduğunu belirten Demirtaş, "Ne ben ne de partimizin PKK ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı veya ilişkisi var. HDP sadece barışcıl yöntemleri savunan demokratik bir siyasi parti" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 288 TÜMÜ
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan nokta kadar delikanlı ol. fetöş taktiği. ben değilim,haberim yok, tanımam vs. aynı taktik. chp nin de yaptığı bu. bunların atalarıda böyleydi. algıyla kandır ,gücü ele geçirince herşeyi kes at. örnek istanbul ankara adana izmir. bu millet 2019 da patatese soğana sattı ülkeyi şimdide bunlara kanacak. olan bizim gibi vatanseverlere olacak
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi pkk bittiya....sırtını yaslayacağın bir güç kalmadıya kıvırırsın şimdi...dansözler...
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezaevi neden bu katil terörist sürekli beyanat veriyor hangi kanun veya yöneticiler buna izin veriyor.Lütfen birisi bunu bana açıklasın sinirden deliriyorum.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi yaa!!! Apoş heykelini dikicez, Kobani mobani diyen, sırtımızı yasladık diyen deden mi?
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı düzenbaz, hani aponun heykelini dikeceyiz diyordun. Erkek adam dönek olmaz senin gibi döneklere etek yakışır etek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR