Savaşın eşiğine gelmişlerdi: Bosna Hersek'teki krizde devreye Erdoğan girdi

Bosna Hersek'te gerilimin artması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Bakir İzetbegoviç'i kabulüyle başlayan diplomasi trafiği devam edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2021 06:41 GÜNCELLEME 10.11.2021 06:06 SİYASET
Savaşın eşiğine gelmişlerdi: Bosna Hersek'teki krizde devreye Erdoğan girdi
Savaşın eşiğine gelmişlerdi: Bosna Hersek'teki krizde devreye Erdoğan girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nde Türkiye'deki Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etmişti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan, Türkiye'nin bundan sonra çok daha güçlü ve farklı bir şekilde Boşnakların yanında yer almaya devam edeceğini söylemişti.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ ARTACAK

Erdoğan'ın Balkanlar konusunda diplomasi trafiği artacak. Bu kapsamda, Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde de Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik, Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve Boşnak üye Şefik Caferovic ile bir araya gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu isimlerle yapacağı görüşmelerde, Balkanlarda barış ve istikrarın sağlanması ve korunması konusunda istişareler gerçekleştirecek.

ERDOĞAN, DODİK'İ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bağımsız ordumuzu kuracağız" diyerek Balkanlarda gerilime yol açan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi Milorad Dodik’i kabul etti. Külliye'deki görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Bosna'daki Boşnaklar, Hırvatlar ve Sırplar, Türkiye'den krizin çözümü için devreye girmesini talep etmişti. Erdoğan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Başkanı Margareta Cederfeld'i de kabul etti.

Balkanlarda savaşın ayak sesleri! Arkasına Rusya'yı aldı: Bosna Hersek'i parçalayacağım Balkanlarda savaşın ayak sesleri! Arkasına Rusya'yı aldı: Bosna Hersek'i parçalayacağım

Türkiye ve Erdoğan'a dikkat çeken çağrı: Balkanlarda arabulucu olunTürkiye ve Erdoğan'a dikkat çeken çağrı: Balkanlarda arabulucu olun

"BU İŞİ TÜRKİYE YAPSIN"

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti

Ayrıca Erdoğan, geçtiğimiz eylül ayında da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Vahdettin Köşkü'nde bir araya gelmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu da "Dodik de diyor ki: 'Avrupa'ya gerek yok, Türkiye bu işi yapsın.' Niye? Biz objektif yaklaşıyoruz. Niye? Buranın barışı, istikrarı için çaba sarf ediyoruz, ekonomik kalkınması için çok çaba sarf ediyoruz, yardım ediyoruz" demişti.

Önümüzdeki dönemde Balkanlardaki gerilimin azaltılması konusunda Türkiye, önemli bir rol oynayacak.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi / Ebru Karatosun
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Ragıp 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu defa sırplardan öncekininde intikamını alırız.
    Cevapla
  • Ali osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence turkiye coktan siźmıştır.
    Cevapla
  • Ercan 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ümmetiin umudu sensin reisim Allah başımızdan eksik etmesin Rabbim uzun ömürler versin inşallah
    Cevapla
  • Maho 2 yıl önce Şikayet Et
    Bosnada yeni bir Oyun oynanıyor ama Biz 90 lardaki gibi binlerce müslümanın katledildigi zamandaki o ülke degiliz Karabağ gibi Libya gibi Kuzey Suriye gibi Osmanlı coğrafyasına sahib çıkan bi Türkiye var.Srabenitzadaki BM gücü Hollandalıların sırplara teslim ettiği katledilen müslümanları unutmadık ....Allah onlara rahmet etsin hepside Cennette Peygamberimize komşu olsun İnşallah.
    Cevapla
  • Hacı osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • MGN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne Türkiye eski Türkiye nede 90 li yıllardayız. Bosna da bir oldu bittiye Dünya seyirci kalsa Reisi Cumhurumuz kalmaz evelallah ın izniyle,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR