Akşener'in eski danışmanı Yenerer'den bomba açıklamalar!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Türk dünyasından sorumlu eski danışmanı Vedat Yenerer, "İYİ Parti’de ciddi bir dönüşüm var. Yönetim bu çatı altına girip savaş veren milliyetçilerin başlarına çatıyı çökertti." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2022 10:23 GÜNCELLEME 07.02.2022 10:23 SİYASET
Akşener'in eski danışmanı Yenerer'den bomba açıklamalar!
Akşener'in eski danışmanı Yenerer'den bomba açıklamalar!

Millet İttifakı’ndaki gerilim her geçen gün artıyor. İYİ Parti’nin HDP ile ittifak yapıp yapmayacağı tartışılırken, Partinin kurucuları arasında yer alan ve Genel Başkan Meral Akşener’in Türk dünyasından sorumlu eski danışmanı Vedat Yenerer dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Vedat Yenerer

'PARTİDE CİDDİ DÖNÜŞÜM VAR'

 Türk milliyetçilerinin partiden dışlandığına dikkat çeken Yenerer, özetle şunları söyledi: 

İYİ Parti’de bazı açıklamaların zayıf kaldığını ve toplum tarafından anlaşılmadığını düşünüyorum. Özellikle HDP konusundaki açıklamalar yetersiz. Ben İYİ Parti’deyken PKK ile HDP’nin aynı şey olduğunu söyleyenlerden birisiydim. İYİ Parti, tamamen Türk milliyetçileri tarafından kurulmuş ve oyunun yüzde 90’ı Türk milliyetçileri tarafından verilmiş olsa da partide ciddi bir dönüşüm var.

'MİLLİYETÇİLERİN BAŞINA ÇATIYI ÇÖKERTTİLER'

Yetki verilenler ve Genel İdare Kurulu’na alınanların profillerine bakıldığı zaman yönetim; sahada çalışan, toplumda karşılığı olan, cesur ve vatan-millet için çıktığı yolda İYİ Parti’nin doğru bir parti olduğunu düşünerek, bu çatı altına girip savaş veren milliyetçilerin başlarına çatıyı çökertti.

'BUNLAR VARKEN HDP'YE ZATEN GEREK YOK'

İttifaklar söz konusu olduğu zaman ‘HDP’den uzak duruyoruz’ diyenlerin, HDP’den hiçbir farkı olmayan Ahmet Davutoğlu’nun partisiyle ya da HAMAS’ın Türkiye’den gönderilmesini protesto eden DEVA Partisi’yle ne farkı var? Millet İttifakı, HDP ile belki iş birliği yapmayacak ama bunlar varken HDP’ye zaten gerek yok, bir farkları yok.

'MİLLİYETÇİLER GÖREVE GETİRİLMİYOR'

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu Anayasa çalışması hakkında çok ciddi açıklamalar yaptı. Bu konuda tek konuşmayan kişi, maalesef iki dönemdir genel başkan yardımcısı olarak görev verilen Ahmet Kamil Erozan’dır. Ayrıca, Erozan’ın Libya Tezkeresi sırasında soru önergesi verdi. Bir diplomat, yurt dışına giden askeri envanteri, insan sayısını, sivillerin kim olduğunu sormaz.

Sana ne sivillerin kim olduğundan. Bunlar askerî personel olabilir, MİT’çi olabilir, görevli işçi veya görevli memur olabilir. Vekili olduğun Bursa halkına 'Ey ahali ben sizler için bu bilgileri sordum' dedin mi? Cevabını aldığında da bunu açıkladın mı? Yok. Tesadüfen öğreniyoruz ki böyle bir şey sormuş.

Ben de buradan soruyorum: Ahmet Kamil Erozan, sen bu bilgileri kime vermek için istedin? Sayın Akşener, bunları bilerek ve isteyerek tutuyorsa o zaman duruşları aynıdır. İçeride samimi Türk milliyetçileri göreve getirilmiyor, görevden uzaklaştırılıyor. Kalanların da pasifize edildiklerini veya birtakım idealler uğruna sessiz kaldıklarını düşünüyorum. Sessiz kalmak da bu politikaya ortak olmaktır.

FETÖ’CÜLERİN AKRABALARI PARTİDE

Bugüne kadar birçok iddia ortaya atıldı. Hatta içinde benim de olduğum bir video filminde ‘Bu partiye halası, dayısı, eniştesi FETÖ’cü olan giremez’ dedik, hepsi girdi. Girdiğini herkes görüyor. Benim ailemde ve sülalemde FETÖ’cü yok ama İYİ Parti’ye yönetici yapılanların arasındakilerin ailesinde ve sülalesinde FETÖ’cü olan çok.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Avşaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    İP'i doğru parti olarak görmüş milliyetçilerde zerre öngörü, feraset, basiret var mı acaba? İP'in ne partisi olduğu açokça ortada değil mi? Başkanları Akşener, ortada fol yok folluk yokken "Göreceksiniz ben 15 Temmuz'dan sonra Başbakan olacağım" demedi mi? Alakasız yerlerde durduk yere Darbe Komisyonunun ismi olan "Yurtta Sulh"'u telaffuz etmedi mi? Niye sormadılar o milliyetçiler, bu kadın neyin nesi diye?
    Cevapla
  • Günaydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen bir danışman olarak bunu daha yeni görüyorsun Günaydın, çok tuhaf ben normal bir vatandaş olarak bunun baştan beri böyle olduğunu biliyordum.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    kadın bağıra bağıra 15 temmuz öncesi ben 15 temmuzda başbakan olucam dedi yani hala uyanmadınız mı kadın yıllarca tüm partilerde fetöcü bir elamandı kullanıldı ve sonunda parti kurduruldu hala uyanmadınız ve millyietciyim diye geçinenler varsa kuyruğuna takılabilir.MHP dururken adalet ve kalkınma partisi dururken ve büyük birlik partisi duruken ben miliyetci iyi partiliyim diyen eşşekdir.fetöcüdür kumpascıdır
    Cevapla
  • suphi 2 yıl önce Şikayet Et
    fetöcülerin milliyetçi turuva atı
    Cevapla
  • lölö 2 yıl önce Şikayet Et
    Akşener, Türk Milliyetçiliğinin en büyük girdabıdır.
    Cevapla
  • Gerit 2 yıl önce Şikayet Et
    Çakma milliyetçi demek istedin muhakkak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR