Ülkü Ocakları'ndan Akşener'e 'Çakıroğlu' tepkisi: Hangi yüzle şehidimiz diyorsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 7 yıl önce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak için paylaşım yapmasına Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'dan tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2022 11:58 GÜNCELLEME 21.02.2022 12:08 SİYASET
Ülkü Ocakları'ndan Akşener'e 'Çakıroğlu' tepkisi: Hangi yüzle şehidimiz diyorsun!
Ülkü Ocakları'ndan Akşener'e 'Çakıroğlu' tepkisi: Hangi yüzle şehidimiz diyorsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ege Üniversitesi'nde PKK'lılar tarafından bıçaklanarak şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu 7. ölüm yıl dönümünde anmak için dün sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmasına Ülkü Ocakları'ndan tepki geldi.

Akşener, "Ege'de bir yiğit, kocaman bir yürek... Vatan sevdası ve dik duruşuyla adı hep gönüllerimizde yaşayacak... Hayatının baharında alçak terör örgütünün aramızdan kopardığı oğlumuz #FıratYılmazÇakıroğlu'nu şehadetinin yıl dönümünde sevgi ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: DEĞERLERİMİZİ İSTİSMARDAN UZAK DURUN!

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Akşener'e paylaşımı nedeniyle tepki gösterdi.

Yıldırım, İYİ Parti'nin yuvarlak masada muhalefet liderleriyle bir araya gelişini, HDP ve Selahattin Demirtaş ile olan münasebetleri hatırlatarak tepkisini sosyal medyadan şöyle dile getirdi:

"Demirtaş ile kahvaltı masası planı yapan 6'lı Ganyan leydisi ve şürekası sizi uyarıyorum! Değerlerimizi istismardan uzak durun! "Burası Kürdistan" diyenlere karşı senin veremediğin cevabı Fırat Yılmaz Çakıroğlu haykırdığı için şehit edildi, hangi yüzle şehidimiz diyorsun!"

AKŞENER'E SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in paylaşımına sosyal medyadan da tepki geldi. İşte bazı yorumlar:

"Meral Hanım, yerel seçimlerde desteklediğiniz Ekrem İmamoğlu kimlerle görüşmüş? Fırat'ın katillerinin sözcüsü ile.. Buna açıklamanız var mı? Lütfen bana "Şu şu parti de şunu yapmıştı." Şeklinde değil,konunun özünü anlatan bir açıklama yapın,kıyasla değil."

"Fırat’ı şehit edenlerle kol kola gezin kahvaltılarda buluşun ondan sonra bu tür mesnetsiz paylaşımlar yapın Fırat’ın elleri yakanızda."

"Ne mutlu ki Hdp ile ittifakı görmedi . Ruhu şad olsun şehidin"

"Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden çıkmasını isteyen sizlerin Şehit bacisina küfür eden sizlerin Bu tarz paylaşımları hiç samimi değil."

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Konya'nın Akşehir ilçesinde 1 Ocak 1991 yılında dünyaya gelen, öğretmen olan annesi Özlem Erdem'in Diyarbakır'a 1996 yılında tayini çıkması üzerine çocukluğunu bu şehirde geçiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisiyken Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olmuştu. Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015 öğrenciler arasında çıkan kavgada PKK'lılar tarafından bıçaklanan Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, yedi kişi ise yaralanmıştı.

Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah S. ise "kasten öldürmek" ve "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Ercan 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir gram utanın diyecem ama nerde
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    bu çirkef fetönün ipi darbeyi bilen hain başbakan adayı devletimiz bunu 16 temmuz sabahı tutuklayacaktı hatanın en büyüğü yapıldı.....
    Cevapla
  • Okuyucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu aynı kendisi gibi seninde sonunu getirecek az kaldı ha ülkücüleri ağzına alma sen çakallarla yoluna devam et
    Cevapla
  • M. Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Fırat ın ismini ağzına alacak, en son kişisin Sayın Akşener..
    Cevapla
  • Koca 2 yıl önce Şikayet Et
    akşener, fetö ve hdp ile flört senin sonun olacak
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Fetöcü kadın. Fetönün MHP içine sızdırdığı. 15 temmuzun başbakanı idi. Ne zaman gözler açılacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR