Meral Akşener'in CHP sözlerine Destici'den tepki: Görevi HDP'ye teslim etmek mi?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'yi kastederek söylediği, " “İYİ Parti olmasaydı İstanbul ve Ankara ne olacaktı?" sözlerine tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2022 15:15 GÜNCELLEME 23.02.2022 18:57 SİYASET
Meral Akşener'in CHP sözlerine Destici'den tepki: Görevi HDP'ye teslim etmek mi?
Meral Akşener'in CHP sözlerine Destici'den tepki: Görevi HDP'ye teslim etmek mi?

Meral Akşener'in CHP'yi kastederek söylediği sözlere Destici, "Bugün bu belediyeler resmi olarak CHP'de ama diğer taraftan PKK'nın uzantısı HDP'de, HDP'liler orada. Şimdi İYİ Parti'nin görevi, kuruluş sebebi, belediyeleri alıp CHP'ye, dolayısıyla onun eliyle HDP, PKK'ya teslim etmek miydi?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

'İYİ PARTİ'NİN GÖREVİ BELEDİYELERİ ALIP CHP'YE TESLİM ETMEK MİYDİ?'

Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Eğer İYİ Parti olmasaydı; Adana, Mersin, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya'nın hali ne olurdu?” sözleriyle ilgili de, "Şimdi ben düşündüm, ne olurdu? Kıyaslama yapılıyor. Önceki yönetimle ilgili eleştiriler olabilir ama bugün ne olduğuna bakıyoruz. Bugün bu belediyeler resmi olarak CHP'de ama diğer taraftan PKK'nın uzantısı HDP'de, HDP'liler orada. Şimdi İYİ Parti'nin görevi, kuruluş sebebi, belediyeleri alıp CHP'ye, dolayısıyla onun eliyle HDP, PKK'ya teslim etmek miydi? Bunun övünülecek şey neresinde? Bunu başarı olarak milletimize nasıl soruyorlar, anlayabilmiş değilim. Sayın Kılıçdaroğlu, açıkça 'İttifakta resmi olarak olmasa da HDP ile görüşmeye devam edeceğiz' diyor. Demek ki; İYİ Parti yerelde görevini yaptı, belediyeleri CHP'ye, dolayısıyla onun ortağı, onun iş birliği yaptığı HDP'ye teslim etti, şimdi sıra Cumhurbaşkanlığı ve Meclis çoğunluğunda" ifadelerini kullandı.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

BBP Lideri Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimle ilgili, "Yaşanan durum, uluslararası hukukun ihlali yanında Rusya'nın tüm komşuları için de bir endişe kaynağı oluşturuyor. Hiçbir sebep ve şartla Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik hamlesini meşru kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Diğer taraftan ABD'nin, NATO ve dünya barışıyla ilgili tezlerini de asla tutarlı bulmuyoruz. ABD'nin uluslararası ilişkilerde önceliği hiçbir zaman barış ve demokrasi olmamıştır. Şayet böyle olsaydı; Rusya, Kırım'ı ilhak ve işgal ettiğinde de benzer tepkiyi göstermesi gerekmez miydi? Göstermediği gibi ne ABD ne AB ne de NATO kılını dahi kıpırdatmadı" diye konuştu.

YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Cemil Eraslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Meral Akşener chp li bilediyiliri boşunamı iktidara taşıdı.İYİ partinin 80 milyonluk reklam faturasını istanbul büyük şehir belediyesine,40 milyonluk bir faturayıda Ankara büyük şehir bilediyisine ödettirdiği ortaya çıkmadımı?...
    Cevapla
  • C.Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Meral hanım sayende HDP büyük şehir belediyelerini işgal etti
    Cevapla
  • M. Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar utanma duygusunu kaybedince, yalan ve iftira hayatlarının parçası oldu. Belediyeleri almak için Apoya, osman öcalana sarıldilar.
    Cevapla
  • Okur 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan çapsız, sen kimin davulunu çalıyorsun önce onu söyle. Kendini seçtirmek için her türlü yolsuzluğa, kanunsuzluğa göz yumacaksın, üstüne bir de demeç verip bunca kötülüğü savunacaksın, sonra da kalkıp başkalarına laf söyleyeceksin. Rahmetli Muhsin beyi katleden hainlerle yol arkadaşlığı yapanlar kimlerdi acaba? Gerçi senin Muhsin başkanla bir ilişkin kalmamış zaten. Ben kime ne söylüyorum ki? Oralardan sana ekmek çıkmaz, başkalarına yalakalık yapma, titre ve kendine dön!
    Cevapla
  • yeşilyurtlu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu maral hdp den daha tehlikelidir hdpkk kimliğini gizlemiyor ne oldukları ortada acak bunlar çok tehlikeli Allah bu kadının eline düşürmesin bizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR