Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kimyasal silah açıklaması

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Fincancı'nın TSK'yı kimyasal silah kullanmakla suçladığı sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk cevap geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2022 12:32 GÜNCELLEME 21.10.2022 13:03 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kimyasal silah açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kimyasal silah açıklaması

Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

TTB'NİN 'KİMYASAL SİLAH' İDDİASINA ÇOK SERT CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "TSK'nın bugüne kadar kimyasal silah kullanmak gibi taksiratı yoktur. Bütün adımlarını uluslararası hukuk çerçevesinde atmıştır, atmaya da devam edecektir. Bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Hem tazminat hem ağır ceza davaları açarak üzerine üzerine gideceğiz." dedi.

Tabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah ile suçladı! Tepkiler çığ gibiTabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah ile suçladı! Tepkiler çığ gibi

Soru-Cevap

"BU BENİM GİZLİ POLİTİKAM DEĞİL"

SORU: Birisi İzmir Milletvekilli Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti'ye katılım töreninde çok çocuk tavsiyesinde bulundunuz. Buradaki bir ifadeniz üzerinden HDP, CHP, Gelecek, Deva gibi partiler bunu istismar ettiler, “Kürtlere yönelik söyledi” dediler. Kürtleri mi orada kastettiniz?

Ben her zaman açık açık en az 3 çocuk diyorum zaten. Bu benim gizli bir politikam değil ki. Böyle bir şeyi hiçbir zaman gizlemedim zaten. Orada da söylediğim çok açık ama onların istismarı bitmez. Onların istismarına cevap yetiştirmeye de gerek yok.

TTB'NN TÜRK ASKERİNE YÖNELİK KİMYASAL SİLAH SUÇLAMASI

SORU: Bir de PKK’nın siyasi uzantıları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü operasyonlarla ilgili olarak “kimyasal silah kullanılıyor” diye bir kampanya başlattı. Milli Savunma Bakanlığı da bu konuda bir açıklama yaptı. Bu konuda ne söylersiniz?

Bu konuyla ilgili arkadaşlarıma da söyledim ve Hulusi Paşa ile de bunu tekrar tekrar konuştuk. Arkadaşlar hemen süratle davaları açtılar ve bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Hem tazminat hem ağır ceza davaları açarak üzerine üzerine gideceğiz.

Silahlı Kuvvetlerimizin bugüne kadar kimyasal silah kullanmak gibi bir taksiratı yoktur. Attığı bütün adımları uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa bu çerçevede atmıştır ve bu çerçevede atmaya da devam edecektir. Bu, bunların namussuzluklarındandır, ahlaksızlıklarındandır.

Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır. Ordumuza hep attıkları çamur budur. Çamur at, tutmazsa iz bırakır diye düşünüyorlar. Bu komünizmin, komünistlerin de en önemli şiarıdır. Bunlar da onların artıkları olduğu için bu tür iftiraları her zaman atacaklardır. Biz de hukuk içerisinde ne gerekiyorsa bunlara bunun hesabını orada soracağız.

'FUTBOLU ONDAN ÇOK ÇOK İYİ BİLİRİM'

SORU: Meclis’te gerçekleştirdiğiniz konuşmanızda Kılıçdaroğlu'na “Çık karşımıza. Hodri meydan. Aday ol.” dediniz. Fakat Kılıçdaroğlu, bir futbol tabiriyle topu karşı alana yıkmaya çalışıyor. Değişik bir stratejisi var. Sizi televizyonda tartışmaya davet ediyor. Kaçak mı güreşiyor acaba kendisi?

Böyle sağa sola topu atmakla işi kurtaramaz. Zira futbolu ondan çok çok iyi bilirim. O, bu işin çok acemisi. Kim kalede, kim orta sahada, kim geri dörtlüde veya kim forvette oynaması gerekir bunu bilmez. Lefter’i kaleci olarak tanıtan bir adamdan bir şey olmaz.

İŞTE O SKANDALIN GÖRÜNTÜLERİ

Tabipler Birliği Başkanı Fincancı'nın PKK yanlısı kanalda yaptığı skandal konuşma:

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 107 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tabibler birligi hukumetin üzerinde bir gucmu hicmi secimi olmuyor ulke dudmanlari daha degismiyecekmi
    Cevapla
  • TIRPAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Vatan Bizim Ferman Gerekmez Askerin Olduğu Yere Firavun Fareleri Giremez
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    TSK kimyasal silah kullanıyor diyenler bu ülkenin insanı kesinlikle değildir. Bunları ait oldukları ülkelere gönderin.
    Cevapla
  • Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber ocağına iftira atıyorlar vatan hainleri.sivil dernekler neden sustunuz bu hain kadar cesaretimizi neden gösteremiyoruz.vatan için şehit olmayi göze alanlara sahip çıkalım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain kadın biran önce hakkettiği cezayı kanunlar önünde almalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR