AK Parti'li Kurt'tan HDP'ye ayar: Uşaklık etmeyin

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak'taki terör hedeflerine yönelik Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın durdurulması çağrısı yaparak PKK'nın sözcülüğüne soyunan HDP'ye AK Parti MKYK Üyesi Resul Kurt'tan sert tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2022 15:06 GÜNCELLEME 20.11.2022 17:11 SİYASET
AK Parti'li Kurt'tan HDP'ye ayar: Uşaklık etmeyin
AK Parti'li Kurt'tan HDP'ye ayar: Uşaklık etmeyin

Türkiye'nin gece yarısı Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör mevzilerine başlattığı hava harekatı, terör örgütü PKK/YPG'ye ağır darbe indirdi. Aralıksız süren harekat kapsamında şu ana kadar 89 terör yuvası imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Sahada TSK'ya direnemeyen PKK unsurları, siyasi zeminde yine Türkiye'nin karşısına dikildi. Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, Merkez Yürütme Kurulu imzasıyla yayınladığı açıklamasında "TSK’nın hava saldırıları bir an önce son bulmalıdır" ifadelerine yer verdi. HDP'nin Avrupa Temsilciliği'nin sosyal medya hesabından İngilizce olarak yapılan paylaşımda ise "IŞİD'in Kobani'de yenilgisi başladı. Türk savaş uçakları şu anda Kobani ilçe merkezini ve Kuzey Doğu Suriye'deki diğer bazı yerleri bombalıyor. Erdoğan seçim kampanyasına çoktan başlamış görünüyor. Tüm saldırılar derhal durdurulmalı!" şeklinde çirkin sözlere yer verildi.

UŞAKLIK ETME HDP

Büyük tepki toplayan paylaşımlara AK Parti'den sert karşılık geldi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, HDP'ye "Emperyalizme uşaklık etmeyin" çağrısında bulundu.

AK Parti MKYK Üyesi Resul Kurt, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Samimiyetsizliğinizi kınıyorum. Terör örgütü kahpe PKK/PYD/YPG/KCK ve bunların uzantılarına 'silah bırakın, bu çağda terörizmle sonuç alınamaz. Terörü bırakın' diyeceğinize Pençe Kılıç Hava Harekatı'na dil uzatmanız yanlış. Emperyalizme uşaklık etmeyin." ifadelerini kullandı.

Harekata destek veren Kurt, şunları kaydetti:

"Teröristlerin hesap verme zamanı. Farelere inlerinde rahat yok. Pençe Kılıç Hava Harekatında aziz Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ayağına taş değmesin. Rabbim muzaffer eylesin."

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • slmn 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim kampanyasıymış Sonuna kadar devletimizin ve Reis'in ,ordumuzun,bayrağımızın arkasındayız.
    Cevapla
  • alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar bu millete ihanet etmek için meclise geliyorlar. Sonrasında dokunulmazlık zırhıyla yapmadıkları kalmıyor. Millet tepki gösterince de avukatları vasıtasıyla mahkemeye veriyorlar. Dokunulmazlıkları dolayısıyla kamu görevlisi sayılıyorlar. Olan bu millete oluyor. Temizleyin meclisi. Bu oyuna son v erin. Eveleyip geveleyip durmayın.
    Cevapla
  • Emekli________ 1 yıl önce Şikayet Et
    VATANA MİLLETE İHANET Konusunda İçimizdeki Düşmanlarımıza Karşı KANUN ve YASALARA DÜZENLEME ŞART Bu kadar KEPAZELİK YETER...
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne uşağı. hdp teröristin özü.
    Cevapla
  • vatandaş niyazi 1 yıl önce Şikayet Et
    bu terör partisi derhal kapatılmalı ve devletin bunlara verdiği maaş misliyle alınmalı helal etmiyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR