HDP'den yeni skandal: Saldırılara 'oyun' dedi, terör örgütü YPG/PKK'yı savundu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gazi Meclis çatısı altında yaptığı konuşmada yine PKK'ya arka çıktı. Buldan, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör devletinin değil AK Parti'nin tehdit olduğunu savundu!

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2022 16:25 GÜNCELLEME 22.11.2022 16:55 SİYASET
HDP'den yeni skandal: Saldırılara 'oyun' dedi, terör örgütü YPG/PKK'yı savundu
HDP'den yeni skandal: Saldırılara 'oyun' dedi, terör örgütü YPG/PKK'yı savundu

Taksim'i kana bulayan terör saldırısının arkasında olan, Gaziantep'te gerçekleştirdiği havan saldırısında yine sivilleri katleden terör örgütü PKK/YPG'ye TBMM çatısı altından destek gelmeye devam ediyor. Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, skandal sözler sarf etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyinde PKK/YPG'ye ait terör mevzilerine yönelik taarruzunu "savaş" olarak nitelendiren HDP'li Buldan, "Seçim öncesi sahneye koyulan bu oyunu görün" ifadelerini kullandı.

KALLEŞ SALDIRILARA "OYUN" DEDİ

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin can verdiği bombalı terör saldırısından 6 gün sonra Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik başlatılan Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı eleştiren HDP'li Buldan, "Kuzey ve Doğu Suriye sivil yerleşim bölgelerine yönelik gerçekleştirilen hava operasyonu ve saldırıların hemen öncesinde, Taksim'de yaşanan karanlık patlama kesinlikle tesadüf değildir" diye konuştu.

PKK'yı aklamaya soyundu: Tiyatro dedi!PKK'yı aklamaya soyundu: Tiyatro dedi!

Buldan, "İktidarlarının bekası için yaşamı hiçe sayan AKP-MHP savaş zihniyetini herkes görmelidir. Kaybedeceğini gören AKP-MHP ittifakı, siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş politikaları ile başlatmış durumdadır" dedi. Buldan, isim vermeden muhalefete seslendi ve "Bu savaş politikalarına sessiz kalanlara ve alkış tutanlara da diyorum ki, seçim öncesi sahneye koyulan bu oyunu görün. Bu oyunun bir parçası değil, karşısında olalım" ifadelerini kullandı.

'YPG/PKK' DEĞİL AK PARTİ TEHLİKELİYMİŞ!

Terör örgütü PKK/YPG'ye desteğini açıkça ilan eden HDP'li Buldan, şu skandal sözleri sarf etti:

"Kuzeydoğu Suriye'deki yönetim modeli, Türkiye için bir tehdit değildir. Halkların ortak geleceği için asıl tehlike, AKP MHP'nin dayattığı savaş politikasıdır. Kürt halkına yaşattığınız bu yıkımdan size asla bir iktidar çıkmayacaktır. Bu savaş politikalarına derhal son verin. Sorunların çözümü diyalog ve müzakerededir. Demokratik, barışçıl adımlardadır. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Suriye halkları üzerinden elinizi çekin, Kuzeydoğu Suriye'den elinizi çekin."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • Manavgatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede petrol var,orada abd var.Pkk yıda petrolün başına bekçi dikiyor.Mehmetçik huzur için Suriyeye,Iraka girince bekçi köpeği pkk havlamaya başlıyor.Abd,Irakın,Suriyenin petrolünü pkk yardımıyla çalıyor.
    Cevapla
  • Asker 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yapyiniz bari o ṣeyin resmini koymayin sayfaya. Milletin midesi bilaniyor o resmi gordukce.
    Cevapla
  • Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk aya bu kadar arka çıkıyorsa gitsin neclisini kandilde kursun bayıklada evlenir mesut bahtiyar yaşarlar ankarada ne işi var
    Cevapla
  • Gonder 1 yıl önce Şikayet Et
    Tipinde mehmenet yok senin zaten senden ne hayır gelir ki
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    haziran 2023 son tarihiniz bu millet bu devlet size hakettiğinizi misliyle verecek bekleyin ülkesine ve milletine uzak olan münafıklar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR