Karamollaoğlu: Adayımızı yıl sonundan önce açıklamayız

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, altılı masanın adayıyla ilgili, "Çok uzatmayız ama bu yılın sonundan önce bir açıklama olmaz" dedi. Karamollaoğlu ayrıca adaylığın son toplantıda "kısaca" gündeme geldiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2022 19:59 GÜNCELLEME 20.11.2022 19:59 SİYASET
Karamollaoğlu: Adayımızı yıl sonundan önce açıklamayız
Karamollaoğlu: Adayımızı yıl sonundan önce açıklamayız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının seçim tarihi belli olduktan sonra açıklanacağını söyledi.

Karamollaoğlu, Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlenen "Seçime Hazırlık; Avrupa Hamle" toplantısında gazetecilere açıklamada bulundu.

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının sorulması üzerine Karamollaoğlu, "Son toplantımızda bu kısaca gündeme geldi ama bizim prensip olarak aldığımız karar, seçim tarihi belli olduktan sonra cumhurbaşkanı adayını görüşüp açıklamak." dedi.

Karamollaoğlu, bu yılın sonundan önce bir açıklama olmayacağını belirterek, "Yılbaşından sonra hadiselerin gelişmesine ve atmosfere bakarak bir açıklama yapabiliriz. Çünkü bu bizde de dünyada da bir alışkanlıktır, seçim tarihi belirlenmeden adaylar açıklanmaz." diye konuştu.

Yılmaz Özdil bile 6'lı masayla dalga geçmeye başladıYılmaz Özdil bile 6'lı masayla dalga geçmeye başladı

Aday gösterilmeyen Kılıçdaroğlu'nun yeni Altılı Masa formülü: Liderlerin hepsi Külliye'yeAday gösterilmeyen Kılıçdaroğlu'nun yeni Altılı Masa formülü: Liderlerin hepsi Külliye'ye

Ali Babacan'dan Meral Akşener'e uyarı: Başka rüyaları olan varsa buyursun gitsinAli Babacan'dan Meral Akşener'e uyarı: Başka rüyaları olan varsa buyursun gitsin

Yurt dışında yaşayan Türkleri ayrı bir seçim bölgesi olarak gördüklerini belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa'da yaşayan Türklerin haklarını, ihtiyaçlarını, problemlerini çözecek bir milletvekili grubu olacak. Parlamentoda da böyle temsil edilecekler, Avrupa'da yaşayan Türkleri temsil edecekler. Bu sorun da böylece çözülür, Avrupa'daki Türklerin çözülemeyen sorunları da Meclis'in gündemine böylece sürekli gelir. Ayrıca atılması gereken adımlar varsa da ayrıca atılır."

Karamollaoğlu, Saadet Partisi olarak Avrupa'da yaşayan herkese ulaşmak istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz Avrupa'da yaşayan bütün Türk vatandaşlarına ulaşmayı bir hedef olarak koyduk, herkese ulaşacağız. Avrupa'daki Türklerin sorunlarıyla ilgili, aynı zamanda ülkemizin problemleriyle de ilgili düşüncelerimizi, politikalarımızı aktarmak istiyoruz. Bunun için de destek bekliyoruz. Bir ilgi var ama bunun zirveye çıkabilmesi için benim talebim şu oldu, elini sıkmadığımız bir tane Türk vatandaşı kalmayacak."

KAYNAK : AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 219 TÜMÜ
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk nın oyuncağı süper mario
    Cevapla
  • mtk 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslı Baykal bunların pusulasını dağıttı
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Adaylarının öyle açıkları var ki çabuk yıpranmasın diye bir türlü açıklamıyorlar :)
    Cevapla
  • Rmzn 1 yıl önce Şikayet Et
    Adayınız yok ki açıklasanız. 5 Yıldır kem kümle idare ediyorsunuz. Millet 6 lı masaya Devlet Yönetimi teslim edilmeyeceğini biliyor. Siz de biliyorsunuz.
    Cevapla
  • cevahir 1 yıl önce Şikayet Et
    lider dediğin kişini ayak sesleri her yerden duyulur . öyle bir lider sizde yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR