Karamollaoğlu planlarını açıkladı: Belki beş sene böyle gider!

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ‘altılı masa’nın iktidar olması durumunda ülkenin nasıl yönetileceğine ilişkin soruya, “Anayasa değişikliği yapılmadan, belki Türkiye’yi sanki bir koalisyon hükümeti varmış gibi yöneteceğiz” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2022 15:59 GÜNCELLEME 01.12.2022 17:04 SİYASET
Karamollaoğlu planlarını açıkladı: Belki beş sene böyle gider!
Karamollaoğlu planlarını açıkladı: Belki beş sene böyle gider!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Saadet Partisi lideri, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi’yle kurulan ‘altılı masa’nın ortak yönetim yapısının nasıl işleyeceğine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: 

“Cumhurbaşkanı seçim neticesine göre parti genel başkanlarıyla görüşerek, onlardan bilgilerle bakanları belirleyecek. Ama o bakanlar da bir istişare mekanizmasının içinde karar alacaklar.

Temel Karamollaoğlu toplantıda uyuduTemel Karamollaoğlu toplantıda uyudu

Çünkü kararları cumhurbaşkanı tarafından benimsenirse bir mana ifade ediyor. Sonuçta imzayı cumhurbaşkanı atacak. Meclis’teki çalışmalara daha fazla önem vereceğiz. Süreci şimdiden tahmin edemiyoruz ama 400’ün üzerinde milletvekili çıkarılırsa, hemen anayasayı referanduma götürmeden değiştirebileceğiz.

"VARMIŞ GİBİ YÖNETECEĞİZ"

360-400 arası olursa referanduma götürme mecburiyeti var. 360 yakalanamazsa belli bir süre, belki beş sene böyle idare edeceğiz. Anayasa değişikliği yapılmadan, belki Türkiye’yi sanki bir koalisyon hükümeti varmış gibi yöneteceğiz.

Saadet Partisi'nden CHP'ye rest! AK Parti'nin teklifine olumlu yanıtSaadet Partisi'nden CHP'ye rest! AK Parti'nin teklifine olumlu yanıt

Karamollaoğlu: Seçimlere ve iktidara hazırız!Karamollaoğlu: Seçimlere ve iktidara hazırız!

HDP’NİN TAVRI

‘HDP’nin kilit bir parti olduğu’ değerlendirmesine de katılan Karamollaoğlu, çoklu aday konusunda da şunları söyledi:

“HDP’nin tavrı çok önemli. Yani belirleyici faktör olacak ister istemez onlar da. Kendi politikalarını dikkate alarak onlar da bir politika belirliyorlar, çalışıyorlar. Nasıl bir karar verirler onu bilemiyorum. Ama bu seçimin birinci turda bitmesi çok önemli. İnşallah gerekli adımlar atılır, gerekli ortam oluşur.”

KAYNAK : BBC Türkçe / Ayşe Sayın
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 223 TÜMÜ
  • Çok ilginç çok 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğer bir haberde lgbt ye karşıymış gibi yapıp bir diğer haberde lgbtt destekçileriyle ortak olmak ve kendine müslüman demek
    Cevapla
  • Rgül 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah fırsat vermesin amin
    Cevapla
  • faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    daha şimdiden kırk parçalı koalisyon günlerine hazır olsun diyorsun. aslında yanlışlık nasılda ortada ama görebilenlere yanlışın büyüğü senin gibi hayatında yüzde ikiyi bile görememiş bir parti ve liderinin bu kadar güçlüymüş gibi konuşması ve kendinden kat kat fazla oyla tercih görmüş partiler hakkında böyle yüksek perdeden konuşman değilmi?
    Cevapla
  • Adnan Al 1 yıl önce Şikayet Et
    Simdi koalisyon yok.iyimi yonetiliyor . Euro 20 tl oldu hergun yeni birzam. . Hergün sehit haberleri .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adi şeytanlarla iş tutan kediside şeytan olmuştur insanın baş düşmanı şeytana bağlanmışlar bu şeytanlara oy vercek olanların vay hallerine onlarda şeytanın uşağı olurlar
    Cevapla
  • alı ersoy 1 yıl önce Şikayet Et
    şeytanca zan yapıyorsun.
    Cevapla
  • ofli 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp den medet uman erbakaının partisi. Rahmetlinin kemikleri sızlıyordur. Şu kesin bunlar amaçlarına ulaşmak için şeytan ile de işbirliği yaparlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR