Başkan Erdoğan'dan, Pakistan Başbakanı ile ortak basın toplantısında çok çarpıcı sözler

Başkan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Erdoğan, "Pakistan'ın terörizmle mücadelesini destekliyoruz. Pakistan'ın acısı acımız, sevinci sevincimiz, başarısı başarımızdır" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2022 19:44 GÜNCELLEME 25.11.2022 21:31 SİYASET
Başkan Erdoğan'dan, Pakistan Başbakanı ile ortak basın toplantısında çok çarpıcı sözler
Başkan Erdoğan'dan, Pakistan Başbakanı ile ortak basın toplantısında çok çarpıcı sözler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi'nin üçüncü gemisinin denize indirilmesi töreni vesilesiyle Türkiye'de bulunan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Başkan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Vahdettin Köşkü'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmenin ardından Başkan Erdoğan ile Şahbaz Şerif ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Akar: Pakistan'la ilişkilerimiz daha da derinleşecekBakan Akar: Pakistan'la ilişkilerimiz daha da derinleşecek

Sözlerine, Pakistan Başbakanı Şerif'e ve beraberindeki heyete "Hoş geldiniz" diyerek başlayan Erdoğan, Pakistan için ürettikleri 4 MİLGEM korvet gemisinin üçüncüsü olan Khaiber'i bugün denize indirdiklerini söyledi.

Pakistan Başbakanından Türkiye mesajı: Tarihte benzeri yok! Bu inanılmaz bir şeyPakistan Başbakanından Türkiye mesajı: Tarihte benzeri yok! Bu inanılmaz bir şey

PAKİSTAN'IN TERÖRLE MÜCADELESİNE DESTEK

Erdoğan, derin tarihi, kültürel ve beşeri bağların bulunduğu Pakistan'ın Türk milletinin gönlünde her zaman özel bir yeri olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkelerimiz ve halklarımız arasında bilhassa zor zamanlarda sergilenen dayanışma ve karşılıklı desteğin eşi benzeri yoktur. Son dönemde gerçekleşen terör saldırılarında şehit düşen askerler ve hayatını kaybeden sivillere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Pakistan'ın terörizmle mücadelesini desteklediğimizi burada bir kez daha vurgulamak istiyorum. Daima Pakistan'ın acısını acımız, sevincini sevincimiz ve başarısını başarımız olarak gördük, görüyoruz."

Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları! Dünyaya resti çekti...Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları! Dünyaya resti çekti...

"Bu anlayıştan hareketle geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketlerinde derhal tüm imkanlarımızla Pakistanlı kardeşlerimizin yanına koştuk." diyen Erdoğan, o oluşturdukları hava köprüsü ve demir yoluyla insani yardım malzemelerini 15 uçak ve 13 iyilik treni ile afet bölgelerine sevk ettiklerini dile getirdi.

"TİCARET HACMİMİZ İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomatik ilişkilerin tesisinin 75. yılını kutlarken, Türkiye ve Pakistan halkları arasındaki kardeşlik bağlarından aldıkları güç ve ilhamla ilişkileri her alanda ileriye götürmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Pakistan Hava Yolları'nın İstanbul seferlerinin yeniden başlamasını da memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Güney Asya'da barış ve istikrarın temininde önemli rol oynayan Pakistan'la birçok başarılı ortak işbirliği projemiz bulunuyor. 1 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimiz istikrarlı şekilde artışını sürdürüyor. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için gerekli siyasi iradeye ve kararlılığa sahibiz. Değerli kardeşimin ziyaretleri kapsamında yarın iş dünyamızın temsilcileriyle yapacağı görüşmeler de şüphesiz bu çabalarımıza büyük katkı sağlayacaktır. FETÖ terör örgütünün Pakistan'daki yapılanmasına karşı vakitlice alınan önlemler ve bu konudaki desteği için tüm Pakistan makamlarına bir kez daha teşekkür ediyorum."

TÜRKİYE, PAKİSTAN VE AZERBAYCAN TEK YUMRUK

Görüşmelerde ikili işbirliğinin yanı sıra ortak gündemde yer alan önemli bölgesel ve uluslararası konularda da fikir teatisinde bulunduklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kardeş Pakistan ve can Azerbaycan'la üçlü formattaki işbirliğimiz de hızla gelişiyor. Ortak değerleri paylaşan Türkiye ve Pakistan Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve D8 gibi bölgesel ve uluslararası platformlarda dayanışma içinde hareket etmektedir. Afganistan'da barış ve istikrarın tesisi, Afgan kardeşlerimize karşı insani görevimizin ötesinde ortak tehdit ve riskler bakımından zaruridir. Afgan halkının karşı karşıya bulunduğu insani krizin etkilerinin giderilmesini teminen çalışmalarımızı el birliğiyle sürdüreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün suya indirdikleri MİLGEM korvet gemisinin Pakistan için hayırlı olmasını temenni ederek, Şahbaz Şerif'in şahsında Pakistan halkına selam ve muhabbetlerini iletti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Yörükoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin eksikleri petrol ve Nükleer dir. Buda kardeşlerimizde vardır. Bu 3 lü tek devlete dönüşmeli
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer silah da isbirligi yapilmali
    Cevapla
  • Muhtar 1 yıl önce Şikayet Et
    ben yinede imran hanı sevi yorum dahasamimi daha içten bir insandı kardeş olduğumuz bir halkın başbakanı kendi içlerindede uyumlu olmaları çok önemli
    Cevapla
  • Somers 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayraklarımızın renkleri dahi bir birine ne güzel yakışmış
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Halkların fakirliği , Devletin borçluluğu kadere teslimiyet olmamalıdır . Türkiye , Pakistan'a finansal ve mali yönetim , bütçe planlaması konusunda , destek vermelidir . Suudi Arabistan ve Çin'e borçlanarak tavizler vermek , Pakistan'a yakışmıyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR