Teklif geldi, Hasan Cemal milletvekili adayı oldu!

Dedesi Cemal Paşa Osmanlı Devleti'nin yıkımına sebep olurken torunu Hasan Cemal Türkiye'yi bölmeye ant içen HDP ile kol kola hareket ediyor. HDP Danışma Kurulu üyesi Hasan Cemal, HDP'den aldığı teklifle milletvekili olmaya hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2023 10:12 GÜNCELLEME 26.03.2023 12:02 SİYASET
Teklif geldi, Hasan Cemal milletvekili adayı oldu!
Teklif geldi, Hasan Cemal milletvekili adayı oldu!
  • Haber7

Terör örgütü PKK elebaşlarıyla pozlar veren Cemal Paşa'nın torunu T24 yazarı Hasan Cemal, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den aday oldu. 

Son bir yıldır HDP Danışma Kurulu üyesi olarak HDP'ye hizmet eden Hasan Cemal, seçilebilecek sıralardan girmesi bekleniyor. 

PERVİN BULDAN, TEKLİF GÖTÜRDÜ

T24’te yazan bilgiye göre, Hasan Cemal’e milletvekili adaylığı teklifini, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan götürdü. 

Öte yandan HDP, 14 Mayıs seçimleri öncesi kabuk değiştirerek Yeşil Sol Parti adıyla Emek ve Özgürlük İttifakı'yla seçime girecek. Emek ve Özgürlük ittifakında HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi, Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) yer alıyor. 

'HENDEK'TE PKK PROPAGANDASI

2015 yılında terör örgütü PKK, HDP'li belediyelerle birlikte bazı şehirlerde hendek kazarak terör estirmişti. 

Hasan Cemal, teröristlerin hendek kazıp ortalığı savaş alanına çevirdiği Mardin'in Nusaybin ilçesine giderek burada hendek başında poz vermişti. Bu pozları "Nusaybin’in barikatlı, hendekli ve de hüzünlü sokaklarından..." başlıklı yazısıyla paylaşan Hasan Cemal, aynı yazıda PKK propagandası yapmıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞLARIYLA SAMİMİ POZLAR

Hasan Cemal; Murat Karayılan, Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Fehman Hüseyin (Bahoz Erdal) ile yaptığı görüşmeleriyle biliniyor.

PKK'nın gazetesi Özgür Gündem'de genel yayın yönetmenliği yapan Hasan Cemal, Kandil'e gidip terör örgütü elebaşlarıyla birçok kez röportaj yapmış ve samimi pozlar vermişti.

TERÖRİST ELEBAŞI BAHOZ ERDAL İÇİN AĞIT YAKMIŞTI

Hasan Cemal'in PKK'nın üst düzey yöneticilerinden olan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in aracı patlatılarak öldürülmesi haberini tatildeyken aldığı söyleyen Hasan Cemal, duyduğu üzüntüyü şu sözlerle sarf etmişti:

"Ege'nin maviliklerinde seyir halindeyiz. Tatil vakti. Bu kadar güzellik olur mu diyorum kendi kendime... Bir çın sesi! Telefona düşen mesaj uzaklardan bir ölüm haberini getiriyor: Fehman Hüseyin Suriye'de yanındaki yedi kişiyle birlikte öldürülmüş... Haber doğru mu? Yoksa dezenformasyon mu?

Bahoz Erdal kod isimli Fehman Hüseyin'le üç yıl önce, dağda iki gün geçirmiştim. Bizim meslek biraz da böyledir. Devlete silah çekmiş, yıllardır dağda yaşayan bir gerilla lideriyle bir gün konuşursun, sonra yine bir gün cennet gibi maviliklerde onun ölüm haberine yakalanırsın. Hayat acımasızdır, adaletsizdir.

Gazeteci olarak bu acımasızlığı, bu adaletsizliği şu yaşadığımız anababa zamanlarında daha derinden hissediyorum. Kan ve gözyaşı durmuyor. Her gün asker polis ölümleri... Her gün gerilla ölümleri... Her gün ağlayan analar... Öylesine büyük acılar ki."

OSMANLI'YI YIKAN EKİPTEN CEMAL PAŞA'NIN TORUNU

Hasan Cemal, Osmanlı Devleti'nin sonunu getirecek 1913 tarihli Bâb-ı Âlî baskınının lider kadrosundan Cemal Paşa'nın torunu.

İttihad ve Terakkî Cemiyeti'nin üç liderinden biri olan darbeci Cemal Paşa'nın torunu, meslekİ kariyerini PKK siyasi uzantısından milletvekili olarak tamamlayacak.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 198 TÜMÜ
  • hamit 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara oy veren lere hayret ediyorum
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    halkı için kefenini giyen Reis varken bu terörist bölücülere oy vermek akıl kârı değil!
    Cevapla
  • Nurettin Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    ölümüne Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • Önce vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    neye üzülüyorum biliyormusunuz bir insan türk ve müslüman olarak bu ülkede önceden pkk pyd kürtçe konuşamazdın kuran okuyamaz namaz kılamazdın şimdi bu vatan hainler ortaya açık seçik çıktılar terörist aponun heykelini dikenler için mi adalet var nerede adalet türk gör artık yeter artık kansızlara hainlere fırsat verme
    Cevapla
  • Emine şanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Apaçık ortada yaa bu CHP nin yaptığı teroristlerle birlik oldu vatan haini yazıklar olsun bunca şehidimizin kanı var ellerinde nasıl kabull edipte CHP ye oy vereceksinizde bu hainlerle birlik olacaksiniz vijdaniniz nasıl kabul ediyo bunlara oy verenlerin canları yansın inşallah şehitlerimizin ailelerinin ne çektiğini anlasinlaremine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR