Talimat yine Kandil'den mi? ‘Cemalist ittifakı!’

HDP’den aday olan İttihatçı Cemal Paşa’nın torunu Hasan Cemal’in yakın geçmişte “Cemalist” olarak adlandırılan gruba öncülük ettiği, “Cemal” kod adlı Karayılan ile görüşme gerçekleştirdiği gündeme geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2023 11:23 GÜNCELLEME 27.03.2023 12:35 SİYASET
Talimat yine Kandil'den mi? ‘Cemalist ittifakı!’
Talimat yine Kandil'den mi? ‘Cemalist ittifakı!’
  • HABER7

Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinde saflar belirleniyor, tercihler netleşiyor. Aldığı oy oranıyla kendisini “anahtar parti” olarak pazarlayan terör örgütü uzantısı HDP, bir yandan 6’lı koalisyon masası ile bakanlık pazarlığı yapıyor diğer yandan milletvekili listelerini oluşturuyor. Parti tüzüğündeki 2 dönem kuralı nedeniyle birçok vekilin saf dışı kalıp dokunulmazlık zırhını kaybedeceği HDP’de yeni milletvekillerinin kamuoyunda tanınan isimler olmasına özen gösterildiği belirtiliyor.

HDP'de büyük çalkantı! Buldan, Sancar ve Beştaş'a iltimas, 12 vekile çizikHDP'de büyük çalkantı! Buldan, Sancar ve Beştaş'a iltimas, 12 vekile çizik

DEDESİ OSMANLI'YI, KENDİSİ TÜRKİYE'Yİ...

Bu vekil adaylarından biri de Gazeteci Hasan Cemal. Osmanlı’da Sultan 2. Abdülhamid Han’ın darbeyle indirilmesinin ardından devleti ele geçiren ve ülkenin bölünüp parçalandığı süreçte hükümeti yöneten İttihat ve Terakki Partisi’nin tepe yöneticilerinden Cemal Paşa’nın torunu olan Hasan Cemal, HDP’den gelen adaylık teklifini kabul etti.

Teklif geldi, Hasan Cemal milletvekili adayı oldu!Teklif geldi, Hasan Cemal milletvekili adayı oldu!

HDP'nin milletvekili listelerinin tamamının, terör yuvası Kandil'deki elebaşıları tarafından belirlendiği bizzat HDP kurmaylarınca itiraf edilmişti.

HDP’nin terör gerçeği bölücü kitaptan çıktı… ‘Adaylarımızın hepsini Kandil belirliyor!’HDP’nin terör gerçeği bölücü kitaptan çıktı… ‘Adaylarımızın hepsini Kandil belirliyor!’


KANLI KALEM

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin adayı olarak TBMM’ye girme hayali kuran Hasan Cemal’in sık sık terör elebaşlarını ziyaret ederek mülakat gerçekleştirdiği biliniyor.

Seçimlere “Yeşil Sol Parti” adıyla kurulan bir diğer PKK uzantısı oluşum ile gireceği bilinen HDP’de toplam 2 bin 783 kişi adaylık başvuruda bulundu.


Yakın geçmişte “Cemalistler” olarak adlandırılan oluşumda yer alan Hasan Cemal’in yakın geçmişiyle ilgili yazı kaleme alan Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, HDP’nin 79’luk milletvekili adayını mercek altına alındı.

 

“Cemalist ittifakı” ara başlıklı yazısında Fatih Selek, şunları kaydetti:

Hasan Cemal, HDP'den (Yeşil Sol) milletvekili adayıymış.

1944 doğumlu Cemal, 79 yaşında. Seçilirse muhtemelen en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'in açılışını yapacak.

Kendisi Osmanlı'nın yıkımına yol açan üç kişiden biri olan Cemal Paşa'nın torunudur.

68 kuşağının da önde gelen Marksistlerindendir.

Sosyalist devrim hayalleri kurarken 12 Eylül sonrasında darbe karşıtı oldu.

Turgut Özal'a yakın görüldüğü için yayın yönetmeni koltuğunda bulunduğu gazetesinde "Kemalistler-Cemalistler" kavgasına yol açtı.

'Çözüm süreci'nin hararetli savunucularındandı. Kandil'e gidip defalarca teröristbaşlarıyla röportajlar yaptı.

Dedesi Ermeni meselesinin baş sorumlularındandı. O ise "Ermeni soykırımı" mesajları paylaştı.

"İmralı tutanakları" deşifre olunca yazılı basını terk edip dijitalde konumlandı. Ara ada geçirdiği "Erdoğan atakları" dışında ne dediği, ne yazdığı kimsenin umurundaydı.

Kandil'e gide gele ünsiyet kurmuş olmalı ki Kandil'in güdümündeki partiden adaylığı için yelken açtı.

"Cemal" kod adlı Murat Karayılan da görüştüğü teröristbaşlarından biriydi.

Dağda "Cemal", Meclis'te "Cemal"... Alın size "Cemalist ittifakı..."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş hainden hain meydana gelirmiş Demek ki kellerini almak şart miş hainlerin
    Cevapla
  • TAHA 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral akşener ekranda gözükmüyor.Lütfen sansür uygulamayalım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunun dedesi galiba arabadan atları çözdürmüş arabayı elçilik önüne kadar cekmisler sonrada İngiltere elciliginin önünde hali yerine yerlere uzanmışlar İngiliz elçisi bunların üzerlerine basarak elçiliği girmis
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler le kucak kucağa görüntüleri PKK yi öven onca söylemlerine kulak tıkayan savcılar nerdesiniz ülkemin kaynaklari ile okuyup savcı oldunuz hakkım haram olsun kör sağır lal olanlara
    Cevapla
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu hdp apaçık terörist bunları nasıl oluyor da parti si var mecliste bunları yok etmeden olmaz bu ülkenin ekmeğini ye sonra hainlik tap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR