Kılıçdaroğlu pazarlığı ile bu seviyeye geldi... Özdağ 'FETÖ'cü' dedikleriyle aynı hizada!

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'na destek kararıyla birlikte, daha önce FETÖ'cülükle itham ettiği ve "iftiracı" denilerek kovulduğu İyi Parti ile aynı çizgiye geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2023 17:04 GÜNCELLEME 25.05.2023 18:18 SİYASET
Kılıçdaroğlu pazarlığı ile bu seviyeye geldi... Özdağ 'FETÖ'cü' dedikleriyle aynı hizada!
Kılıçdaroğlu pazarlığı ile bu seviyeye geldi... Özdağ 'FETÖ'cü' dedikleriyle aynı hizada!
  • Haber7 - ÖZEL

Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı açıklayarak HDP, İyi Parti, SP, GP, DP ve Deva Partisi ile aynı çizgide bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın kısa süre önce yaptığı suçlamalar ve aldığı sert karşılıklar hala sıcaklığını koruyor.

ÖZDAĞ’DAN KAVUNCU’YA: FETÖ İLE İÇ İÇE

MHP’yi bölme girişimiyle kurulan İyi Parti’de Meral Akşener’le birlikte yer alan Ümit Özdağ, Ekim 2020’de İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya “FETÖ” suçlamasında bulunmuştu. Özdağ, CNN Türk’te katıldığı programda Kavuncu hakkında şunları söylemişti:

“Kendisi FETÖ’nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yapmış. Sayın Genel Başkan'a (Meral Akşener) ben bu uyarıyı yaptığım zaman iki devlet görevlisiyle konuştuğunu ve bu devlet görevlilerinin Buğra ile ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylediği. Ben de kendisine 'Devlet elindeki her bilgiyi vermez' dedim.

İlişki ağına bakarsanız büyük amca Enver Altaylı hapishanede, FETÖ ile iç içe geçmiş ilişki ağı var. Damadı FETÖ'cü, kardeşi, o da FETÖ'cü, amca FETÖ iltisaklı, diğer küçük dayı öyle, en son enişte de öyle. Şimdi bu ilişkiler ağı içerisinde tertemiz bir Buğra Kavuncu var hiç örgütle ilişkisi olmayan. Bunu nereden çıkarmamız lazım? Eğer öyleyse FETÖ'ye karşı tavrından çıkarmamız lazım. Peki Buğra Kavuncu'nun FETÖ aleyhine bir tek açıklaması var mı? Yok bakın.”

KAVUNCU: AHLAKSIZ İFTİRA

Özdağ'ın iddialarının ardından telefonla Ahmet Hakan'ın yayınına bağlanan Buğra Kavuncu, şunları söyledi:

Büyük bir üzüntüyle ve biraz da öfkeyle dinledim. Hukuk katliamı yapıldı orada, bugüne kadar kongre süreciyle alakalı sosyal medyada ya da herhangi bir mecrada yorum yapmama konusunda özen gösterdim çünkü parti içi bir meseledir. Davaya, partiye zarar verecek kamuoyunda bu yoğun tartışmaların kişisel çıkarlar için yapılmasını hiçbir zaman sağlıklı bulmadım. Ben yarın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım, bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili. Allah herkesi iftiradan saklasın.

İstanbul kongresinde kendisi taraf oldu, daha sonra bir büyük kongre yaptık, orada da bir demokratik süreç işledi. Madem 3 yıldır böyle bir sıkıntısı, endişesi vardı, biz her şeyi hukuk önünde aradık. Programda bahsettiği bütün gazetecilerle ilgili ben suç duyurunda bulundum yarın da kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağım.

Türk mahkemelerine de doğumumdan bu yaşıma kadar bütün yaşantımı didik didik etmelerine imkan vereceğim. Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İşadamları Derneği. O dernek o dönemde tek iş adamları derneğiydi Türk firmalarının mensup olduğu, 180’e yakın firma bu derneğin üyesiydi. Bunların içinde Türkiye’de bildiğiniz birçok markalaşmış, uluslararası nitelikte firma da vardı, sempatizan olan firmalar da vardı. Ben 2010 yılına kadar bu dernekte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım, o dönemde Kazakistan’dan ayrıldım, İsviçre’de iş hayatıma devam ettim. Benim başkan yardımcısı olduğum dönemde bu iş adamları derneğinin Zeki Pilge de başkanlığını yapıyordu”

AKŞENER: İFTİRA VE İHRAÇ

Ümit Özdağ’ın İyi Parti’den ihracına sebep olan FETÖ kavgasıyla ilgili İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kasım 2020’de şunları söyledi:

“Sayın Özdağ'ın iftira boyutundaki pek çok söylemi nedeniyle kendisine Merkez Disiplin Kurulu partiden ihraç etme kararı vermiştir.” 

  • İYİ Parti'de 1 ihraç 1 de istifa....

OĞAN ERDOĞAN’A, ÖZDAĞ KILIÇDAROĞLU’NA

Daha sonra Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ, girdiği ilk seçimde %2,27 oy aldı. Özdağ’ın partisi hiçbir milletvekili çıkaramadı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Zafer Partisi’nin de yer aldığı Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, ikinci turda Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Oğan’ın aksine Özdağ, Kılıçdaroğlu ile anlaştıklarını açıklayarak HDP ve İyi Parti destekli Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyledi.

FETÖ’CÜ DEDİKLERİYLE SANDIK BULUŞMASI

Böylelikle Ümit Özdağ, FETÖ ithamında bulunduğu İyi Parti’li Buğra Kavuncu ve kendisini iftiracılıkla suçlayan Meral Akşener’le aynı safa gelmiş oldu.

‘TECAVÜZ’ DİYENLE BİR SAFTA

Özdağ ayrıca, kendisi hakkında “çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisinde” diyen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile aynı paralelde oy kullanma kararı aldı.

PKK İLE PARALEL

Ümit Özdağ’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğinin ardından toplanan terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP/PKK da ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini ilan etti.

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Tr yerli 11 ay önce Şikayet Et
    Omurga olmayınca her tarafa doğru bukuluyor büyük konuşan insanlar böyle aynı safta şeytanla saf tutar seni ham çökelek bunlar
    Cevapla
  • Muammer 11 ay önce Şikayet Et
    Burada en karlı çıkan hdpkk .Ümit Özdağ'ı da aslına rücu ettirerek saflarını sıklaştırıyorlar.
    Cevapla
  • Muammer 11 ay önce Şikayet Et
    Fiyatını söyle ,nerede olacağını söyleyeyim.
    Cevapla
  • Baho 11 ay önce Şikayet Et
    Ya kanınıñızda ya aklınızda yada vıcdanınızda
    Cevapla
  • Xxxxx 11 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan korkusu adama her şeyi yaptırıyor. Erdoğan kendisi bırakmadığı sürece kimse Seçim kazanamaz. Hiç üzülmeyin beş sene sonra kazanırsınız inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR