Seçimden önce Bizans, seçim zamanı cami! Fatih'te CHP oyunu

CHP'nin Fatih Belediyesi için aday gösterdiği İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, daha önceki Bizans projelerini bir kenara bırakarak cami cami dolaşmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2024 11:29 GÜNCELLEME 15.02.2024 11:35 SİYASET
Seçimden önce Bizans, seçim zamanı cami! Fatih'te CHP oyunu
Seçimden önce Bizans, seçim zamanı cami! Fatih'te CHP oyunu
  • HABER7

2019’dan bu yana hiçbir cami restorasyonu gerçekleştirmeyen İBB’nin Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, Fatih Belediye Başkanlığına aday olunca cami cami gezmeye başladı. Görev süresi boyunca Bizans kalıntılarını ihya etmenin peşine düşen Mahir Polat, CHP’nin Fatih adayı olduktan sonra 20 günde 7 camide boy gösterdi.

İMAMOĞLU'NUN İZİNDE: SANDIK YAKIN CAMİLERE AKIN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, CHP’nin Fatih ilçesi belediye başkan adaylığı için gösterildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Mahir Polat, seçim startını Fatih’in camilerinde verdi.

25 Ocak’tan bu yana cami cami dolaşan CHP’li Polat, ibadethane içerisinde kurulan yer kahvaltı sofrasına bağdaş kurup oturuyor, kandillerde cami pozları paylaşıyor. Ziyarette bulunduğu camilerde “tarikatname” sohbetleri gerçekleştirdiğini ifade eden Mahir Polat, kesif bir şekilde muhafazakar görüntü çiziyor.

CHP’li Mahir Polat’ın, İstanbul’un kadim ilçelerinden Fatih’te seçim dönemi ziyaret ettiği ibadethaneler şunlar:

  • 25 Ocak: Mihrimah Sultan Camii

  • 27 Ocak: Sümbül Efendi Camii

  • 2 Şubat: Fatih Camii

  • 6 Şubat (Miraç Kandili): Kocamustafapaşa Camii

  • 9 Şubat: Nuruosmaniye Camii

  • 11 Şubat: Cambaziye Camii

  • 13 Şubat: Küçük Ayasofya Camii

5 YILDA HİÇ CAMİ RESTORASYONU YOK

Mabedler Şehri İstanbul’da 5 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kültür Varlıkları Daire Başkanı olarak faaliyet yürüten Mahir Polat, sıfırdan hiçbir cami restorasyon projesi gerçekleştirmedi.

İBB’nin 2022 yılında açılışını yaptığı Haydarhane Camisi ise AK Parti döneminin projesiydi.

Haydarhane Camisi ve Haziresi’nin ortaya çıkarılarak yeniden inşa edilmesine ilişkin projenin yapımına 2016 yılında İBB’nin AK Parti döneminde başlanmıştı. Kayıp caminin ortaya çıkarılarak yeniden İstanbulluların hizmetine sunan proje İstanbul Üniversitesi ortaklığında yürütülmüştü. Caminin restorasyon sürecinde İBB’de 2019 yılındaki yerel seçimlerde görev değişikliği Restore edilen caminin açılışı, 2 Eylül 2022’de CHP’li İmamoğlu tarafından yapılmıştı.


BİZANS PROJECİLİĞİNDE 'MAHİR'

CHP’nin Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat öncülüğündeki İBB Kültür Varlıkları Dairesi, söz konusu Bizans eseri olunca oldukça “mahir” çalışmalar yürüttü.

Sultanahmet Camii’nin avlusunun altındaki Roma Hipodromu’nu bin 700 yıl sonra yeniden gün yüzüne çıkarmak için proje hazırlayan İBB, çalışmasını Eylül 2022’de Koruma Bölge Kurulu’na sunmuştu.

Seçim zamanı Fatih’te cami cami dolaşan Mahir Polat, Bizans Hipodromu’nun gün yüzüne çıkarmak için İBB’nin harekete geçtiğini açıklamıştı.

CHP’li Polat, İBB’nin “Hipodrom İstanbul’un Mirası” isimli belgeselinde yaptığı konuşmada ise “Bizans” projesine yetkili kurulların onay vermesi gerektiğini savunmuştu.

İşte o belgeselin bir bölümü:

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 69 TÜMÜ
  • Ertuğrul 2 ay önce Şikayet Et
    Eee ne var bunda şaşılacak bir şey değil ki. Asıl şaşılacak şey Rum zihniyetine oy veren sözde müslüman Türklerin basireti bağlanmış kafası
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlara oy verenlerin inançlarını sorgulaması gerek. Tam bir münafıklık örneği sergiliyorlar. Makariyos heykelciside son dönemde cumalara gitmeye başladı. Halbuki önceki yıllarda "toplum hazır olduğunda erkek erkekle kadın kadınla evlenebilir" şeklinde beyanatı vardı. Seçimde sapıklıklara ve bizansçılığa ara veriyorlar. İpsiz sapsız devasızlarda bunlara oy veriyor.
    Cevapla
  • Müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    Chp ülkenin beka sorunudur
    Cevapla
  • Recep 2 ay önce Şikayet Et
    Böylesi adaya oy veren ülke insanı kullandığı oyun hesabını Allah sorar niye o camii cematına alay eder gibi görünmek olduğun gibi görün ki Mert olduğun belli olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    sasirdinizmi yoksa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR