Haniye şehit oldu! AK Parti'den son dakika açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ömrünü Filistin davasına adamış Heniyye'nin şehit edilmesi sadece Filistin halkının acısı değildir. Heniyye, bütün İslam dünyasının şehididir." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2024 14:12 GÜNCELLEME 31.07.2024 14:20 SİYASET
Haniye şehit oldu! AK Parti'den son dakika açıklamalar
Haniye şehit oldu! AK Parti'den son dakika açıklamalar

SON DAKİKA HABERİ: Hamas Lideri İsmail Haniye, Tahran'da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti. Hamas, saldırının İsrail tarafından düzenlendiği duyurdu.

"SİYONİST BİR SUİKAST"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sabah saatlerinde bir televizyon programında, "Bölgesel savaş için tetiğe basıldı. İsrail'in soykırımda yeni aşamaya geçtiğini gösteriyor" açıklamasında bulundu.

Hamas lideri İsmail Heniyye Gazze'deki Es-Saraya'da bayram hutbesi vermişti.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Öncelikle Filistin halkının başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun. Ve yeryüzünün her tarafında insani değerleri savunan ve Filistin davasına destek veren herkesin başı sağ olsun. Çok önemli bir isim, siyonist bir suikast neticesinde hayatını kaybetti, şehit oldu. Tabii suikastın yapılış biçiminden onun öncesindeki gelişmelere baktığımızda İsrail'in 7 Ekim'den beri yürüttüğü soykırımda katliam ve eylemlerinde yeni bir aşamaya geçtiği gözüküyor.

"BÜTÜN AMACININ BÖLGEDE SAVAŞ ÇIKARMAK OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

7 Ekim'de bu olaylar başladığında herkes Netanyahu'nun ne diyeceğini düşünürken, Netanyahu İsrail'in güvenliği ile alakalı olmayan çok daha geniş anlamlı bir cümle kurdu. İlk cümlesi 'Bu olaydan sonra bölge haritası değişecek' oldu. Bu suikastla birlikte bugün bütün amacının bölgede savaş çıkarmak olduğunu, artık meseleyi Gazze'den bütün bir bölgeye taşımak üzere bir adım attığını gösterdi Netanyahu hükümeti.

"KONGREDE ALKIŞLANMASI ONAY VERİLDİĞİ ANLAMINA GELMEKTEDİR"

Bizdeki ilk bilgilere göre İran dışındaki bir ülkeden atılan füzeyle Tahran'daki kaldığı ev vuruluyor. Bu ne demek oluyor? Yani Netanyahu hükümetinin çeşitli eylemler gerçekleştirmek üzere farklı ülkelerde organizasyonlara sahip olduğunu gösteriyor. ABD kongresinde Netanyahu'nun alkışlanması bu tür suikastlara onay verildiği anlamına gelmektedir.

"BÖLGESEL SAVAŞ İÇİN TETİĞE BASILDI"

Bu suikastın amacı bölgesel savaştır. David koridorundan bahsediyor. David koridorunun geçtiği yerlere bakın birçok ülkenin sınırlarının içinden geçiyor.

Bugün artık bir dönüm noktası. Şimdiye kadar bölgesel savaş riski vardı ama bugün bölgesel savaş için soykırım hükümeti ilk tetiğe basmıştır. Bu suikastın amacı bölgesel savaştır. Saldırı bölgede daha kötü gelişmeleri ortaya çıkaracak. Bugünkü eylemle birlikte tamamen bütün zemin değişmiştir. Önce Lübnan sonra Tahran'da düzenlenen saldırıyla birlikte şimdiye kadar daha temkinli giden bölge savaşı söylemlerinden çıkmıştır, aktif bir eylem olarak bölge savaşını tetikleyecek tetiği çekmiştir. Bundan sonra da batıda suskun kalanlar, zannetmesin ki bu eylemler sadece Ortadoğu sınırları içinde kalacak. Buradaki istikrarsızlık Avrupa barışını, Akdeniz barışını, bütün bölgeyi Mezopotamya'yı oradan başlayarak her yeri etkileyecek bir sonuç doğuracaktır.

İsrailli bakanların ilk açıklamalarına baktığınızda da aslında çeşitli ülkelerde bu katliamları gerçekleştirmek için bir suikast alt yapısı kurduklarını ve çeşitli yerlerde bu eylemlere devam edeceğini gösteriyorlar. Bugün artık bir dönüm noktasıdır. Bu 7 Ekim'den beri gerçekleştirilen katliamların bir parçası olmaktan öte bugün artık bölgede daha kötü gelişmeleri ortaya çıkaracak bir kaldıraç olarak tarihe geçecektir.

"HANİYE BARIŞ İÇİN ÇALIŞIYORDU"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında yeni açıklamalarda bulundu.

Çelik, "Batı toplumu barış için inisiyatif koymak yerine savaş gemisi göndermeyi tercih etti. Ömrünü Filistin davasına adamış Heniyye'nin şehit edilmesi sadece Filistin halkının acısı değildir. Heniyye, bütün İslam dünyasının şehididir" dedi.

Ömer Çelik'in yeni açıklamaları ise şöyle:

Tüm insanlığın başı sağ olsun. Bugün gerçekleşen saldırı katliamcı şebekenin zulümlerine devam edecektir. İnsanlık tarihinde görülmemiş bir soykırıma imza ettiler. Bunun karşısında en güçlü ses Türkiye’den çıktı. 7 Ekim’den bu yana görüldü ki cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar öne çıktı. Batı toplumu barış için inisiyatif koymak yerine savaş gemisi göndermeyi tercih etti.

İsrail bugün bölge savaşı istediğinin ilk tetiğini çekmiştir. Bölgedeki ülkelerin güvenliğini tehdit etmektedir. İsrail’e bir saldırı olursa korumaya hazırız dedi ABD. Bölgede tehdit olan İsrail’dir.

Eğer soykırım yapmak için destek isteyeni ayakta alkışlarsanız o da başka eylemlere geçer. Saldırı silsilesi gerçekleştireceğini ortaya koydu. Ortadoğu barışının kilidi Filistin'dir.

'DÜNYA BARIŞININ ÖNÜNDEKİ TEHDİT NETANYAHU VE EKİBİDİR'

Gelinen noktada Netanyahu ve ekibinin uluslararası hukuk çerçevesinde durdurulması gerekiyor. Barış isteyenleri öldürmektir mesaj. Haniye barış için çalışıyordu. İsrail bölge barışını hedef alıyor. İsrail bölgedeki bütün ülkeleri tehdit ediyor. Dünya barışının önündeki tehdit Netanyahu ve ekibidir. Barış isteyenler ortak harekete geçmelidir. İsrail barışa karşı suikast yaptı.

Haniye’nin şehit edilmesi insani değerler etrafında kenetlenmiş herkesin acısıdır. Bütün İslam dünyası için şehittir. İsrail’in bundan sonraki saldırıları için son uyarı kabul etmek gerekir. Bu katliamcı şebekeye karşı barışı güçlendirmeye devam edeceğiz. Bütün insanlığa başsağlığı diliyoruz.

İRAN: SALDIRI GECE 2'DE GERÇEKLEŞTİ

İran saldırıya dair henüz bir ayrıntı paylaşmadı ancak İran devlet medyasında yer alan haberde "Haniye'ye yönelik saldırı İran saatine göre gece 2'de gerçekleşti. O, Tahran'da savaş gazileri için özel bir konutta kalıyordu" denildi.

İran'ın en yüksek güvenlik organı, Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine karşı İran'ın stratejisi hakkında karar vereceklerini söyledi. İran Devrim Muhafızları Eski Komutanı Rezai, "İsrail, Hamas lideri Haniye’yi öldürmenin bedelini ağır ödeyecek" dedi.

HAMAS, HANİYE'NİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Hamas hareketi, İsmail Haniye'nin bu sabah İran'ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Hamas, saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini duyurdu. İsrail ise henüz saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

"KARDEŞ FİLİSTİN HALKININ HAKLI DAVASI ER YA DA GEÇ BU KATİLLERİ YENECEKTİR"

Ömer Çelik, "Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin, Tahran'da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Çelik, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Haniye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu. Bu suikast, Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir."

KAYNAK : Haber7, AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 59 TÜMÜ
  • Bekir 1 ay önce Şikayet Et
    İranın da mı şehidi. Singapurun. Suudilerin. Ne alaka..
    Cevapla
  • Müslüman TÜRK 1 ay önce Şikayet Et
    İsmail HENİYE'ye ALLAH CC.dan Rahmet Tüm İslam âlemine baş sağlığı diliyorum. Hunharca Şehid edilen Heniyye için yüreğinde üzüntü hissetmeyenler ben Müslümanım demesin. Kâfir siyonistler İNŞAELLAH kendi kanlarında boğulacaklar. Keferelerin son çırpınışlarıdır bu.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Haniye keşke İran'a gitmeseydi tedbirini alsaydın tehlikeli bir ülke belli ki Gazze senin için o kadar tehlikeli değildi ruhun şad olsun inşallah mekanın cennet olsun şehadeti kabul olsun inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Biz yola ciktikmi onları koruyanlar tek tek gidecekler çünkü hepsi türkün karşısında yenilgi yaşamış ülkeler İsrailin fazla zamanı kaldığını sanmıyorum bu sene sonunu görür yada görmez büyük felaket onlar için hazırlamakta
    Cevapla
  • Bir sonraki 1 ay önce Şikayet Et
    Bir sonraki suikast beklentimiz ,netanyahu ve ekibine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR