Son dakika: Bir belediyeye daha operasyon! Eski AK Partili başkan da gözaltına alındı...
Son dakika haberi... Şanlıurfa'nın Halfeti ilçe belediyesine yönelik düzenlenen şafak operasyonunda aralarında eski belediye başkanı Şeref Albayrak'ın da olduğu 47 kişi gözaltına alındı.
ABONE OL
Son dakika haberi... Adalet Bakanı Akın Gürlek’in geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında verdiği "Savcı dosyanın kapağındaki isme değil, dosyanın içindeki delile bakar" mesajı, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen dev operasyonla bir kez daha perçinlendi.
5 yıl boyunca kayyumluk yapan, AK Parti’den belediye başkanlığı ve milletvekili adaylığı bulunan isme yönelik operasyon; yargının yolsuzlukla mücadelede "siyasi aidiyet ya da şahıs değil, doğrudan delil odaklı" hareket ettiğini tüm çıplaklığıyla ortaya koydu.

AK PARTİ VE KAYYUM BELEDİYE BAŞKANININ DAHİL OLDUĞU 51 ŞÜPHELİYE ŞAFAK OPERASYONU DÜZENLENDİ
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerince icra edilen operasyon kapsamında; "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "edimin ifasına fesat karıştırma" ve "rüşvet" suçlamalarıyla toplam 51 şüpheli hakkında işlem başlatıldı; 47 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyon, sabah saat 06.00’da titizlikle planlanmış eş zamanlı baskınlarla gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamındaki toplam 51 şüpheliden 28’inin kamu görevlisi olması, dosyanın kamu içindeki yasa dışı yapılanmalara karşı gösterilen tavizsiz mücadeleyi gözler önüne serdi.
DOSYADAKİ KRİTİK İSİM ŞEREF ALBAYRAK: HEM KAYYUM HEM AK PARTİ ADAYI
Halfeti’de gerçekleştirilen operasyonda en dikkat çeken isim, 2017-2019 yılları arasında Halfeti Kaymakamlığı bünyesinde kayyum belediye başkanlığı yapan, ardından 2019-2024 döneminde seçilmiş belediye başkanı olarak görev alan Şeref Albayrak oldu.
Aynı ismin 2024 yerel seçimlerinde yeniden AK Parti’den aday gösterilmiş olması, yargının “dosya kapağına değil, dosya içeriğine baktığının” en somut göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Soruşturma dosyasında; İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği raporları, MASAK analizleri ve Vergi Denetim Kurulu’nun teknik tespitleri yer aldı. Belediyeye ait ihale evraklarına el konulurken, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 106 fişek ele geçirildiği öğrenildi.
"KORUMA VE KOLLAMA" İDDİALARI BOŞA ÇIKTI; "PARTİ AYRIMI YOK" MESAJI SAHADA TESCİLLENDİ
Bu gelişme, "yolsuzlukta bazı isimlere dokunulmuyor" yönündeki iddiaları doğrudan çürüten bir tablo ortaya koydu. Devletin; geçmişteki görev makamına ya da güncel siyasi kimliğe bakmaksızın, yalnızca hukuk ve delil çerçevesinde işlem yaptığı net şekilde ortaya kondu.
Adalet Bakanı’nın CNN TÜRK yayınında paylaştığı; "30 belediye başkanı hakkında işlem yapıldığı, 13’ünün mahkûm olduğu, 7’sinin yargılamasının sürdüğü ve diğer dosyaların karara bağlandığı" yönündeki rakamsal veriler, Halfeti operasyonu ile sahadaki somut karşılığını bulmuş oldu.
-
DADAŞ 25 11 dakika önce Şikayet Etİzmir torbalıya bakın. suç duyurusunda bulundu ne gelen var ne giden.Beğen
-
Yozgatlı 12 dakika önce Şikayet EtÜlkedeki tüm belediyeler kapatılmalı. o yerleşkenin mülki idare amiri tarafından yönetilmeli. Vali ve kaymakam gibiBeğen
-
Misafir 20 dakika önce Şikayet EtBir zahmet Van Edremit eski başkan ve yoöneticileri bir sorgulansın.Büyük yolsuzluk varBeğen
-
Misafir 24 dakika önce Şikayet EtBu ne ya belediyeler rüşvet , irtikap , haraç , rant kapısı mi , vatandaslar8n parası car cur edililip , peşkeş cekiliyor. belediyeler kapatılmalı ,yetkiler valilere verilmeliBeğen
-
Malazgirt...71 25 dakika önce Şikayet EtHaksızlık yapan ; milletin parasını zevkine harcayan ; dost akrabalara dağıtan her BLD Başkanı cezasını çeksin ; hangi Partidan olursa olsun....Beğen Toplam 10 beğeni