Stadyumlara giriş için Bakanlık'tan son dakika genelgesi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği'ne “Stadyumlara Giriş Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2021 13:26 GÜNCELLEME 04.09.2021 16:09 SPOR
Stadyumlara giriş için Bakanlık'tan son dakika genelgesi
Stadyumlara giriş için Bakanlık'tan son dakika genelgesi

Son dakika haberi: Genelgede müsabakalarda uygulanacak corona virüs tedbirlerinin daha önce Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bildirildiği hatırlatıldı.

Ancak son günlerde Türkiye Futbol Federasyonunun “Müsabakalarda Uygulanacak Corona Virüs Tedbirlerine İlişkin Talimatında” aşı takvimini tamamlamamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin stadyuma alınmaması hususunun açıkça belirtilmesine rağmen bazı müsabakalarda bu şartı taşımayan taraftarların stadyuma girmeye çalıştıkları, mani olunması durumunda kolluk görevlileri ve özel güvenlik personeli ile taraftarların karşı karşıya getirilmeye çalışıldığı ifade edildi.
 

Süper Lig'in en iyi ikilisi: Bakasetas ve NwakaemeSüper Lig'in en iyi ikilisi: Bakasetas ve Nwakaeme

Bu durumun önüne geçilebilmesi ve stadyumda bulunacak taraftarların sağlığının korunması için alınacak tedbirler şu şekilde sıralandı:
 

Başkan açıkladı: Galatasaray'la anlaştık!Başkan açıkladı: Galatasaray'la anlaştık!

Aşı takvimini tamamlamamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin stadyuma alınmaması kuralının eksiksiz şekilde uygulanması için Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüp yönetimleri tarafından her türlü tedbir alınacak.

  • Bu amaçla taraftarlara ve taraftar derneklerine yönelik gerekli bilgilendirme yapılacak, aksi davranışların kişisel ve kulüpler açısından yaptırımlara neden olacağı duyurulacak.


Konunun il/ilçe spor güvenlik toplantılarında gündeme alınarak gerekli koordinasyon sağlanacak.

  • Gerekli şartları taşımayan kişilerin stadyumlara girişlerine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu amaçla giriş turnikelerinin olduğu alanlarda özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra kolluk personeli de görevlendirilecek.


Müsabakalarda Uygulanacak Kovid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimata aykırı fiillerde bulunan taraftar veya kulüp yönetimleri ile ilgili olarak 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun ilgili hükümleri uyarınca gerekli yaptırımlar kararlılıkla uygulanacak."

Ali Koç'tan şoke eden Sinan Gümüş kararı! Ali Koç'tan şoke eden Sinan Gümüş kararı!

Beşiktaş'ın toplam borcu açıklandı!Beşiktaş'ın toplam borcu açıklandı!

YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    "Asi takvimini tamamlamamis olan" yani iki doz da yetmiyor vay be ...
    Cevapla
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    1500 doz olcan yoksa yok
    Cevapla
  • oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    zararlarını kim teyit edebilir içerigi tam bilinmiyor virusu yapanlar cıkarmadımı arkadaşım ne biliyon genetiginle oynuyorlar sen degil belki cocugunda birşeyler görülecek kısır olacak belki vs ben güvenmiyorum kardeşim tüm insanlık aşı olsun istiyorlarsa var kesin birşeyler para için oldugunu sanmıyorum gerek duyduklarını sanmıyorum sizce virus kendimi cıktı hayret birşeysiniz ya ben aşı olmam kısıtlama koymakta barbarca şuda var aşı olanlarda %5 10 ihtimal bulasma riski var dimi aşı olanlara maskerlerini indirmesinler boş dolanmasınlar mesafeyide korusunlar aşı olmuş bi görseniz aboov bıktık palavralardan virus bulasıcı öldürücü olabilir aşı %95 koruyabilir ama neden masa bası şeysi bu
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşıların FDA Onayı çıktı.. Yani artık Aşılar Yasal.. Aşı olmayanlara her türlü yasak getirilebilir.
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Emir büyük yerden anlaşılan
    Cevapla
  • Spor bitti 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, seyircili spor işi bitti. Tüm spor komplekslerini korona sevdasına çöpe atacaklar. Zaten kaç kişi maça gidiyor ki bir de aşılı aşısız seçecekler. Bu alandaki bir çok kişi işsiz kalacak.
    Cevapla
  • Okur yazdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer aşının koruyuculuğu yoksa siz hala virüs yayabiliyorsanız bu tür önlemler gereksiz. Daha önce diyorlardı asi olan özgür olacak şimdi nereye gitmek ne yapmak istesen pcr testi istiyorlar. Bence Türkiye bu küresel oyunda önden gitmemeli. Belki Türkiye gibi ülkelere tuzak içinde tuzak kurulabilir diye düşünüyorum. Iki aşımızda yaptırdım hala bir seyyiat için 4 tane test yaptırmak gerekli. Böyle olunca ben görüşümü degistirdim. Ası olanda olmayanda kendisini bağlar k8mse karışamaz. Connu asi sadece hastalığı hafif atlatma biraz yardım ediyor. Yoksa başkasına hala virüs taşıya biliyorsunuz. Görüşüm değişti. Bırakın insanlar özgür yaşasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR