Huawei'nin yeni kamera patenti tek lense dönüşü işaret ediyor

Huawei, akıllı telefon kameraları konusunda Leica ile yaptığı anlaşma sonrasında rakiplerinden bir adım öne geçmeyi başarmıştı. Son yıllarda 2-3-4 lens derken sayılar gittikçe artış gösterdi. Huawei yeni patenti ile yeniden tek lense dönme sinyallerini verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2020 10:24 GÜNCELLEME 06.07.2020 10:26 TEKNOLOJİ
Huawei'nin yeni kamera patenti tek lense dönüşü işaret ediyor
Huawei'nin yeni kamera patenti tek lense dönüşü işaret ediyor

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, son yıllarda büyük bir yükselişte. Özellikle akıllı telefon modellerindeki kameraları büyük beğeni topluyor. Firma yeni patentiyle yine sektörde adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

 

 

Cihazın arka kısmında yer alan ve açılır kapanır yapıda olan kameralara alışkınız. Ancak Huawei’nin patenti biraz daha farklı ve merak uyandıracak cinsten.

 

 

Yeni ortaya çıkan Huawei kamera patenti ile birlikte de görüldüğü üzere arka tarafta konumlandırılan telefoto lensi, dev bir lense dönüşebilir ve açılır kapanır yapısıyla tasarımda dışa çıkık bir görünümün önüne geçecek olabilir.

Bildiğiniz gibi iPhone 11 ailesinin arkada konumlandırılan kamera lensleri dışa fazla çıkık olduğu için düz bir yüzeye koyulduğunda, dengesiz durmasına neden oluyor. Elbette büyük bir sorun değil ancak yine de Huawei bu ve benzeri ”kamera çıkıntılarından” kurtulmak istiyor gibi görünüyor. Şirket, daha iyi bir yakınlaştırma performansı için objektifi telefonun içine saklayacak gibi duruyor.

 

KAYNAK : Haber7,shiftdelete
YORUMLAR 1
  • Bahadır 3 yıl önce Şikayet Et
    Samsung zamanında denemişti, O şekilde tutmaz bu iş. O kadar önemli iste foto neden saçmalayıp duruyoruz. Madem profesyonel bir hava bekliyorsunuz, alın makinesini rahat edin. Nedir bu telefondan Hizmetçi beklentisi yahu!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR