Huawei'den yeni katlanabilir telefon patenti

Huawei’nin yeni patent başvurusu bugün internete sızdırıldı. Çinli firmanın Galaxy Z Flip’e benzer bir katlanabilir akıllı telefon geliştirdiği görüldü. Patent başvurusundaki cihazın Huawei’nin geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Mate V modeline ait olduğu düşünülüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2020 15:58 GÜNCELLEME 07.07.2020 15:58 TEKNOLOJİ
Huawei'den yeni katlanabilir telefon patenti
Huawei'den yeni katlanabilir telefon patenti

Akıllı telefon üreticileri her geçen yıl yeni tasarımlarla müşteri kitlesini artırmaya çalışıyor. Çin merkezli teknoloji devi Huawei de yeni tasarım diline sahip cihazları için her gün yeni patent başvurularında bulunuyor. Şirketin Samsung’un Galaxy Z Flip modeline benzeyen bir katlanabilir cihaz prototipi için patent aldığı ortaya çıktı.

 

Huawei'nin bugün yayımlanan Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi'nden aldığı bir patent, Huawei'nin katlanabilir ve kapalı yapıdaki bir akıllı telefona nasıl baktığını gösteriyor. Huawei'nin katlanabilir ve kapaklı telefonunun nasıl göründüğüne yakından bakalım.

 

Huawei'nin katlanabilir ekranlı telefon patentine daha yakından baktığımızda, çok ilginç bir çentiğin bu telefonda yer aldığını görüyoruz. Görünüşe göre Huawei, kullanıcılara keskin hatlara sahip olan bir çentik sunacak. Ayrıca telefonun arka kısmındaki kamera kurulumu da yine keskin hatlarla geliyor. Telefonun sağ tarafına ses ayar ve güç tuşlarını yerleştirmiş olan Huawei, sol tarafı ise boş bırakmayı tercih etmiş.

Kısa bir süre önce ortaya atılan bazı iddialar, Huawei'nin "Mate V" isminde bir telefon ismini aldığını ortaya koymuştu. Bugün ortaya çıkan patent dosyaları ise Huawei'nin Mate V modelinin dikey olarak katlanabilen bir akıllı telefon için almış olabileceğini düşündürüyor. Üstelik telefonun dikey olarak katlanabilmesi, "v" harfi ile de açıkça ilişkilendirilebilir durumda.

 

KAYNAK : webtekno
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR