WhatsApp kredi ve sigorta işine giriyor

WhatsApp, Hindistan’da bankacılık hizmetleriyle kırsal ve düşük gelirli bölgelerde bankalarla iş birliği yapmayı planlıyor. Hindistan yöneticisi Abhijit Bose, bu kesimlerde hizmetlerini genişletmeye çalıştıklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 11:00 GÜNCELLEME 23.07.2020 11:05 TEKNOLOJİ
WhatsApp kredi ve sigorta işine giriyor
WhatsApp kredi ve sigorta işine giriyor

WhatsApp, Hindistan’ın kırsal kesimlerinde bankacılık hizmetlerini artıracak. WhatsApp’ın özellikle kırsal ve düşük gelirli bölgelerde bu hizmetleri genişletmek için bankalar ile işbirlikleri yapılacağı paylaşıldı.

 

 

Hindistan’ın kırsal kesimlerinde yaşayan ve düşük gelirli bireylere, kredi, sigorta ve emeklilik hizmetleri sunmayı hedefleyen Whatsapp; küçük ve orta ölçekli işletmeleri de Facebook çatısında dijitalleştirmeyi hedefliyor.

400 milyon kullanıcısı var

 

 

Yalnızca Hindistan’da 400 milyon kullanıcısı olan WhatsApp,bu bölgede ICICI Bank, Kotak Mahindra ve HDFC Bank gibi bankalarla çalışıyor.

ICICI Bank ve Kotak Mahindra, 3 milyondan fazla yeni kullanıcıya ulaştı. WhatsApp, emeklilik ve sigorta gibi finansal hizmetleri kapsayacak şekilde bankacılık ve diğer ortaklarla pilot projeleri de genişletecek.

2018'de WhatsApp Pay ile giriş yapmıştı

Facebook, 2018'de Hindistan'da WhatsApp Pay'i başlattığında ülkenin dijital ödeme pazarına girme planını netleştirmişti. Ancak şirket o zamandan beri çeşitli regülasyonlarla karşılaşıyor ve bu sebeple WhatsApp Pay'i tüm kullanıcılara sunamıyor. Fakat Facebook, merkez bankası tarafından zorunlu kılınan tüm gerekliliklere uyduğunu ve WhatsApp Pay sunumu için nihai onay alabileceğini belirtiyor.

KAYNAK : webrazzi, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR