WhatsApp işletme hesapları için QR kod dönemi

WhatsApp’ın işletmelere özel versiyonu WhatsApp Business yeni bir özellik kazandı. Mesajlaşma uygulamasının blog yazısıyla duyurulan özellik artık işletmelerin numaraları yerine QR kodlar sayesinde iletişimi kolaylaştırıyor. İşletmeler QR kod ile müşterilerin kendilerine ulaşmalarını sağlayabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2020 14:29 GÜNCELLEME 09.07.2020 14:32 TEKNOLOJİ
WhatsApp işletme hesapları için QR kod dönemi
WhatsApp işletme hesapları için QR kod dönemi

WhatsApp dünya genelinde milyarlarca kişisel kullanıcının yanı sıra 50 milyona yakın işletme tarafından da kullanılıyor. İşletmeler tarafından kullanılan WhatsApp Business normal versiyona gelecek olan QR güncellemesini aldı.

 

 

Facebook’un sahibi olduğu mesajlaşma platformu bu özelliği kendi sitesindeki blog yazısıyla duyurdu. WhatsApp bloğunda özellik için şu tanım yer alıyor;

“QR kodları, işletmelerle mümkün olan en kolay şekilde sohbet başlatmanıza imkan veren dijital bir giriş kapısı görevi görüyor. Eskiden kullanıcılar ilgilerini çeken bir işletmeyle karşılaştıklarında işletmenin WhatsApp numarasını tek tek girerek kişilerine eklemek zorunda kalıyorlardı. Şimdiyse sohbet başlatmak için işletmenin vitrininde, ürün ambalajında veya faturasında bulunan QR kodunu taramaları yetiyor.”

 

 

 

İşletmeler için WhatsApp QR kodunuzu görüntüleme

Android

WhatsApp Business’ı açın > Diğer seçenekler’e dokunun.

İşletme Araçları > Kısayol’a dokunun.

QR kodunuzu görüntülemek için QR Kodunu Görüntüle’ye dokunun.

iPhone

WhatsApp Business’ı açın > Ayarlar’a dokunun.

Ayarlar > İşletme Araçları > Kısayol’a dokunun.

QR kodunuzu görüntülemek için QR Kodu’na dokunun.

Dünyanın dört bir yanında WhatsApp Business uygulamasını veya WhatsApp Business API’ı kullanan işletmeler bugünden itibaren QR kodlarını kullanmaya başlayabilir.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • Ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden whatsapmi vardı sanal dünya olmadan daha mutluyduk şimdi herkes çevrimi kimle konuşuyor diye düşünüyor Whatsap instgram facebook twitter Olmasada olur gerçek arkadaşlıklar samimi dostluklar olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR