Trump'ın WeChat kararı Apple'ı batırabilir

ABD Başkanı Donald Trump’ın TikTok ve WeChat’i yasaklayan kararnameyi imzalaması sonucu Apple’ın gelirlerinde büyük düşüş yaşanacağı düşünülüyor. Bir uzman kararname yürürlüğe girerse Apple’ın geleceğinin tehlikede olacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.08.2020 16:14 GÜNCELLEME 11.08.2020 16:18 TEKNOLOJİ
Trump'ın WeChat kararı Apple'ı batırabilir
Trump'ın WeChat kararı Apple'ı batırabilir

Çin merkezli uygulamaları yasaklayan başkanlık kararnamesi sonrası ABD merkezli teknoloji devleri de tehlikeye girdi. ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanan kararnameler 45 gün sonra yürürlüğe girecek. Uygulama yasakları başladığı zaman kişiler için geçerli olacak. Microsoft ile Twitter arasında yaşanan TikTok rekabeti gündemdeyken Ming Chi Kuo isimli bir analist çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

IPHONE SATIŞLARI YÜZDE 30 DÜŞEBİLİR

Kuo, WeChat’e uygulanacak olan ambargonun iki senaryodan birisini hayata geçireceğini söyledi. Buna göre eğer WeChat App Store’un hizmet verdiği bütün ülkelerden silinirse iPhone’un satışları yüzde 25 ila yüzde 30 arasında düşebilir.

 

 

Buna ek olarak AirPods, iPad, Apple Watch ve Mac satışlarında da yüzde 15 ila yüzde 25 arası bir düşüş görülebilir. Diğer senaryo ise WeChat’in sadece ABD için hazırlanan App Store’dan silinmesi ile alakalı.

Kuo’ya göre eğer WeChat küresel bir ambargoya maruz kalmazsa ve yalnızca ABD’de kullanılamaz hâle getilirse iPhone satışları yalnızca yüzde 3 ila yüzde 6 arasında düşebilir. Diğer Apple ürünlerinin satışlarında ise yüzde 3’ten daha az bir düşüşe şahitlik edebiliriz.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR 1
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    cin mali cep aliyorum sorun yok tv kutu da ayni cin yerine olsam ne kadar top model var ise yari fiat derim dunya da butun markalari zora sokarim batar belki bazilari da cine bir sey olmaz daha guclu cikar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR