Facebook'tan yeni Covid-19 önlemi

Facebook, yanlış bilgilerin hızlı yayılması nedeniyle yakın geçmişte bazı sorunlar yaşamıştı. Sosyal medya devi bu sorunlardan çıkardığı dersler sonrası yeni özellikler kazandı. Bunlardan birisi de Covid-19 hakkında yapılan paylaşımlarla ilgili.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2020 09:47 GÜNCELLEME 13.08.2020 09:47 TEKNOLOJİ
Facebook'tan yeni Covid-19 önlemi
Facebook'tan yeni Covid-19 önlemi

Facebook’un yanlış bilginin hızlı yayılmasına karşı savaşı son olarak koronavirüs (covid-19) salgınında gerçekleşiyor. Sosyal ağ kullanıcılarına bir uyarı ekranı çıkararak paylaştıkları bilginin kaynağını gösteriyor. Bu sayede Facebook kullanıcıları paylaştıkları bilginin kaynağını görerek paylaşımlarında daha dikkatli olabilecek. Bu uyarı yeni bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak.

 

Facebook, Mart ayından bu yana koronavirüs hakkında yanlış bilgiler ve komplo teorileriyle savaşmak için bir bilgilendirme merkezi kurdu. Bu merkezden tüm kullanıcıların erişebileceği ve güvenilir kaynaklardan derlenen bilgileri paylaşmaya başladı. Ayrıca uygulamanın en üst kısmında Covid-19 bilgi merkezini yerleştirdi.

Ancak sosyal ağın tüm bu yaptıklarına rağmen daha alması gereken birçok önlem bulunuyor. Maske karşıtı gruplar, hastalıkla ilgili yanlış tedavi yöntemleri, yanlış bilgilendirmeler ve komplo teorilerine karşı önlemlerin artırılması gerekiyor.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR