TikTok’tan Facebook’a intihal ve lekeleme suçlaması

TikTok’un çatı şirketi olan ByteDance firması Facebook’a bazı suçlamalarda bulundu. Facebook’un geçtiğimiz hafta tanıtımını yaptığı Instagram’ın Reels özelliğinin bu suçlamaya konu olduğu düşünülüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2020 09:49 GÜNCELLEME 03.08.2020 09:53 TEKNOLOJİ
TikTok’tan Facebook’a intihal ve lekeleme suçlaması
TikTok’tan Facebook’a intihal ve lekeleme suçlaması

ByteDance firması, TikTok’un çeşitli ülkelerde yasaklanması ve veri ihlali iddiaları nedeniyle kan kaybetmeye devam ediyor. Sosyal medyanın en büyük platformlarından biri olan TikTok en büyük rakibi Facebook’a suçlamalarda bulundu. Detaylı olarak suçlama içeriği açıklanmasa da Facebook’un Reels programını TikTok’tan kopyaladığı düşünülüyor.

 

 

BYTEDANCE RESMİ AÇIKLAMA YAPTI

Pekin merkezli ByteDance, Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, “ByteDance her zaman küresel bir şirket olmaya kendini adamıştır. Bu süreçte, gergin uluslararası siyasi ortam, farklı kültürlerin çarpışması, çatışması, intihal ve rakip Facebook'un lekeleme dahil olmak üzere her türlü karmaşık ve hayal edilemez zorluklarla karşılaştık ”dedi.

 

 

TikTok'un çeşitli ülkelerde yasaklanması ve yasaklanmasının gündemde olması sonrası Facebook TikTok'a benzer bir uygulama tanıtmıştı. Reels isimli Instagram eklentisiyle kullanıcılar tıpkı TikTok gibi paylaşımlar yapabiliyor. Bu programın intihal olarak değerlendirildiği düşünülüyor. Facebook yönetiminden konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

 

KAYNAK : reuters, Haber7
YORUMLAR 1
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerel bişey çıksa da verilerimiz elden ele dolaşmasa
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR