Instagram'dan yeni önlem: Kimlik doğrulaması gerekecek

Sahte hesaplar tüm sosyal medya platformlarının ortak problemi diyebiliriz. Facebook, Instagram ve Twitter gibi devler bu durumun önüne geçebilmek için önlemler alıyor. Instagram, sahte hesapları engellemek için doğrulama istemeye başlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2020 09:44 GÜNCELLEME 14.08.2020 09:58 TEKNOLOJİ
Instagram'dan yeni önlem: Kimlik doğrulaması gerekecek
Instagram'dan yeni önlem: Kimlik doğrulaması gerekecek

Günümüzde sosyal medya platformları özellikle sahte hesaplar üzerinden yapılan paylaşımlar nedeniyle gündeme geliyor. Instagram’da bu platformlardan en popüleri denilebilir. Facebook tarafından satın alınan Instagram, artık bazı kullanıcılardan kimlik doğrulaması istemeye başlayacak.

 

 

Instagram ”sahte hesap” olarak tanımlanan hesaplardan şüphelenirse, o kullanıcılardan kimliklerini doğrulamalarını isteyecek. Bu durumda daha sıkı önlemler alarak, sahte hesapların önüne geçilmiş olacak.

INSTAGRAM TAKİPÇİ ARTIŞI DA DİKKATE ALINACAK

 

 

Yeni alınacak önlemler elbette bütün kullanıcılar için geçerli olmayacak. Yalnızca şüpheli olan yani, takipçilerinin büyük çoğunluğu hesabın bulunduğu bölge dışından geliyorsa, bu bir şüpheli hareket olarak tanımlanacak. Otomatik takipçi artışı da bu şüpheli davranışlardan birisi olarak konumlandırılıyor.

RESİMLİ KİMLİK BELGESİ İSTENECEK

Yeni kurallara göre hesaplardan resmi bir kimlik belgesi ile kim olduklarını doğrulamaları istenecek. Bunu gerçekleştirmemeleri durumunda ise Instagram, gönderilerini daha alt sıralara alabilecek, etkileşimlerini kısıtlayabilecek veya hesaplarını tamamen askıya alabilecek.

Instagram 2020 yılındaki seçimler öncesinde aldığı yeni karar ve uygulamaya koyacağı yeni yöntemlerle platformdan trolleri ve botları temizlemeyi planlıyor. Bu mücadelenin ne kadar başarılı olacağını ise hep birlikte göreceğiz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR