Instagram TikTok benzeri uygulaması Reels'i kullanıma sundu

Instagram, geçtiğimiz ay TikTok’a rakip olacağı Reels özelliğini tanıtmıştı. Instagram’a entegre edilen Reels özelliği bugün itibariyle kullanıma sunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2020 09:50 GÜNCELLEME 06.08.2020 09:54 TEKNOLOJİ
Instagram TikTok benzeri uygulaması Reels'i kullanıma sundu
Instagram TikTok benzeri uygulaması Reels'i kullanıma sundu

Popüler sosyal medya platformu Instagram, Reels özelliği için bu ayı işaret etmişti. Farklı ülkelerde yaklaşık bir yıldır test edilen özellik TikTok’a benzerliğiyle dikkatleri üzerine çekmişti. iOS ve Android kullanıcıları için aynı anda kullanıma sunulan Reels özelliği sayesinden 15 saniyelik kısa videolar çekilebiliyor ve bu videoları düzenleyebiliyorsunuz.

Hikayeler Snapchat'ten, Reels TikTok'tan

Instagram Hikâyeler özelliğini de Snapchat’ten kopyalamıştı. Şimdi ise başta ABD, Hindistan ve Japonya gibi ülkelerde yasaklanması gündeme gelen TikTok’un kısa videolar konseptini bünyesine kopyalıyor.

Instagram'ın müzik kütüphanesi kullanılabiliyor

Kullanıcıların 15 saniyelik videolar çekmesine olanak sağladığı özelliği Reels, Instagram içerisinde TikTok deneyimi yaşanmasını sağlayacak. Yeni özellik için bazı TikTok özelliklerinin direkt alındığını söylemek mümkün. Örneğin kullanıcılar, Reels’i kullanarak Instagram’ın müzik kütüphanesinden müzikleri seçebiliyor. Bunun yanında video geçişlerini de çok daha akıcı bir hale getirecek yerleşik araçlar yer alıyor.

 

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR