Google TikTok'a rakip oluyor

Dünya genelinde yaklaşık 800 milyon kullanıcısı olan TikTok, casusluk ve veri sızdırma iddiaları nedeniyle bazı hükümetler tarafından yasaklanmıştı. TikTok yasağını fırsat bilen Google, yeni benzer bir uygulamayı kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2020 10:12 GÜNCELLEME 25.08.2020 10:12 TEKNOLOJİ
Google TikTok'a rakip oluyor
Google TikTok'a rakip oluyor

TikTok, geçtiğimiz haftalarda veri ihlalleri ve casusluk iddialarıyla gündeme gelmişti. Güvenlik araştırmacıları, TikTok dahil olmak üzere 34 adet Çin menşeili uygulamanın akıllı telefonlardan veri sızdırdığını iddia etti.

 

 

Hindistan hükümeti söz konusu tüm uygulamaları yasakladıktan sonra ABD Başkanı Trump'ta TikTok'u yasaklayacak bir kararname imzaladı. Bu durumu avantaja çevirmek isteyen teknoloji devleri birer birer TikTok rakibi özelliklerini duyurmaya başladı.

 

 

ÖNCE INSTAGRAM ŞİMDİ DE GOOGLE

İlk olarak Instagram, Reels özelliği ile karşımıza çıkmıştı. Android'de yer alan Google uygulamasının Short Videos sekmesinde TikTok rakiplerinin kısa videolarını yayınlamaya başladı.

YouTube videoları, maç skorları ve hava durumu ile öne çıkan Google Discover, her ay yüz milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor. TikTok’un Hintli rakibi Trell ve Google Area 120 projesi Tangi videolarını ön plana çıkaran yeni özellik sayesinde birçok uygulama daha hızlı büyüyecek.

Short Videos adlı sekmede bulunan içerikleri gizlemenize olanak tanıyan yeni özellik sayesinde daha fazla eğlenceli video keşfedebileceksiniz. Şirketin hangi kriterlere uyan içerikleri yayınladığı henüz belli değil. Ayrıca bazı analistler YouTube ekibinin Shorts adını verdiği TikTok benzeri bir sistem üzerine çalışmalar yaptığını iddia etti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR