iPhone 12'nin öne çıkan 5G özelliğinde hayal kırıklığı

iPhone 12 serisinin en büyük özelliklerinden biri olan 5G teknolojisi hayal kırıklığı yaşattı. Çift SIM kart modunda iPhone 12 cihazların 5G desteği vermediği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2020 13:43 GÜNCELLEME 20.10.2020 13:43 TEKNOLOJİ
iPhone 12'nin öne çıkan 5G özelliğinde hayal kırıklığı
iPhone 12'nin öne çıkan 5G özelliğinde hayal kırıklığı

Akıllı telefon dünyasında çift SIM trendi yükselmeye başladıktan sonra kullanıcıların her iki SIM karttan da internete bağlanabilmek bir ihtiyaç haline geldi. Yeni teknolojilerle birlikte her iki SIM karttan 4G bağlantısı veya 5G bağlantısını aynı anda kullanmak mümkün. Ancak Apple bu özelliği henüz desteklemiyor.

 

Apple şimdilik çift SIM kartta 5G kullanabilme imkanını kullanıcılarına sunmaya hazır değil. Hali hazırda çift SIM desteği ile piyasaya çıkacak olan iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinde çift SIM 5G bağlantısı kullanılamayacak.

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinde henüz desteklenmiyor

 

Eğitim dökümanlarından sızdırılan bilgilere göre iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinde çift SIM etkin hale getirildiğinde otomatik olarak sistem 4G ağlarına bağlanacak. Kullanıcıların 5G ağına bağlanabilmesi için sadece eSIM özelliğini aktif hale getirmeleri ve nanoSIM yuvasını boş bırakmaları gerekiyor.

Apple’ın neden böyle bir politika izlediği bilinmiyor zira lansmanda 5G bağlantısı ön plana çıkarılmıştı. Çift SIM destekleyen farklı akıllı telefon modellerinde iki kartın da 5G ağlarına bağlanabilmesini sağlayan teknolojiler mevcut. Bu bakımdan iPhone 12 serisi 5G yarışına dezavantajlı başlamış olacak.

YORUMLAR 1
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    adam yeni cep satiyor kablo yok cevre dostu madem øyle de dunya su an c kablo kullaniyor madem øyle pileri bozan kim idi kalitesi cam durmadan model cikarma virus ile bozlur cep cevreye zararli degil mi yeni model de her kablo uyumlu olmaz ordan bile para kazanma pesinde ilk kaliteli pil yap kirilmaz cam sonra cik cevre de
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR