Kayıp Samsung cihazlar internete bağlı olmasa bile bulunabilecek

Samsung, kayıp cihazları bulmayı sağlayan bir uygulama yayınladı. SmartThings Find isimli uygulamanın en önemli özelliği, cihazlar internete bağlı olmasa bile bulabilmesi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2020 16:20 GÜNCELLEME 30.10.2020 16:31 TEKNOLOJİ
Kayıp Samsung cihazlar internete bağlı olmasa bile bulunabilecek
Kayıp Samsung cihazlar internete bağlı olmasa bile bulunabilecek

Yaklaşık 6 milyon kullanıcı tarafından test edilen ve bugünden itibaren tüm dünyada hizmete açılan uygulama kayıp cihaz bulma konusunda oldukça etkili olacağa benziyor. 

 

 

Android 8 ve üzeri işletim sistemine sahip olan cep telefonu ve tabletler, Tizen 5.5 veya üstü ile çalışan Galaxy Watch akıllı saatler için yeni bir yazılım güncellemesi yayınlanacak. Ayrıca Galaxy Buds Plus ve Galaxy Buds Live kablosuz kulaklık modellerine de gelecek olan yeni özellik sayesinde aksesuar kaybetme sorunu büyük oranda çözülecek.

Cihazları bulmak için Bluetooth Düşük Enerji (BLE) ve Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojilerini kullanan uygulama Apple tarafından geliştirilen Find My uygulamasına benziyor.

 

 

30 dakika içerisinde çevrim dışı hale gelen bir cihaz, diğer cihazların kendisini bulabilmesi için BLE sinyali üretmeye başlıyor. Uygulamada yer alan harita ve sesli yönlendirme özelliği sayesinde kullanıcılar kayıp cihazlarını daha hızlı bulabilecek.

Kullanıcı verilerinin şifrelendiğini ve kötü niyetli kişiler tarafından erişilemeyeceğini belirten Samsung, üst düzey güvenlik sağladıklarının altını çizdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR