iPhone 13'te şarj girişi de kaldırılabilir

Apple'ın iPhone 12 serisinde şarj aletini kutudan çıkarması büyük tartışmalara neden olmuştu. Şimdi de bazı söylentiler şarj girişinin ortadan kalkacağına işaret ediyor. Apple yeni iPhone modellerinde tamamen kablosuz şarj teknolojisine geçiş yapabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2020 12:32 GÜNCELLEME 01.11.2020 18:07 TEKNOLOJİ
iPhone 13'te şarj girişi de kaldırılabilir
iPhone 13'te şarj girişi de kaldırılabilir

Akıllı telefon dünyası günümüzde şarj ile alakalı sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Apple'ın iPhone 12 kutu içeriğinden şarj aletini çıkarması büyük tartışmalara neden oldu. Benzer değişikliklerin diğer markalar tarafından da devam ettirilmesi muhtemel görünüyor. 

 

 

Apple ile alakalı son iddialara göre yeni iPhone modellerinde şarj girişi de cihazlardan kaldırılacak. Böylece kablosuz şarja geçiş yapılabilecek. Bu iddialar iPhone 12 ile gelen MagSafe teknolojisiyle güçlendi. 

MagSafe öncü teknoloji olabilir

 

 

Apple'ın iPhone'larındaki kablosuz şarj sistemi bu sene MagSafe ile daha verimli hale getirildi. Kullanıcılar, telefonlarını şarj noktasına tam doğrulukla yerleştirilebilir oldu. MagSafe'in ardından endüstrinin içinden pek çok kişiye göre iPhone için kablosuz bir gelecek artık kesinleşmiş durumda.

Veri aktarımı nasıl olacak?

iPhone'larda yer alan şarj girişi yalnızca telefonu şarj etmek için de kullanılmıyor. iPhone'lardaki girişi şarjın yanı sıra veri alışverişi yapmak ve kulaklık takmak için de kullanıyoruz. Fakat Apple, gelecekte kendisine kablosuz bir gelecek sağlayabilecek AirDrop, iCloud ve kablosuz kulaklıkları hâlihazırda geliştirmiş durumda.

2021'de tamamen kablosuz bir iPhone ile karşılaşabiliriz

Analist Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, 2021 yılında hiçbir şarj girişine sahip olmayan bir amiral gemisi akıllı telefon piyasaya sürecek. Yani Apple'ın bir sonraki modelleri, analiste göre tamamen kablosuz kullanılabilecek bir yapıyla gelecek. Bu sayede kulaklık girişi de ortadan kalkacak. Tabii kablosuz telefon yalnızca Apple tarafından hedeflenmiyor. Diğer teknoloji devleri de bu tarz cihazları yakında kullanıma sunabilir. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Samet kutay 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim ki kaldırdılar bu sefer kabloda çıkmıyacak kablosuz şarz artı kulaklık yani airpods aşırı pahalı bir hale gelcek yapsalar bile Xiaomi gibi kısa bir dakikada 100 de 100 yapmaları lazım yoksa aşırı yavaş şarz olur bide magsefede adaptör lazım hızlı adamlar telfonun herşeyimi satıp para kazanmak için herşeyi yapıyorlar Apple çökicek yada 14 de toparlıyacak
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayatında mesaj yaz(a)mamış adam bu telefonlardan tasıyor .Yazık be . Gösteriş için milli serveti vermeyin
    Cevapla
  • Zamane 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu teknoloji zaten var. Abartmaları satışı arttirmak.
    Cevapla
  • Angaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Apple şarj aletini eşşeğe bağlasa bu iphone kullanıcıları yine alır adamlar biz naparsak alacak bir kitle var nasılsa diyor o yüzden apple çalışanlarına helal olsun
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi sizden kazik atacak yeni sistem ariyorlar kablo yok øzel fis alacaksin nerde ise yuz dolar bu kesin iki yuz dolar olur kisaca fis bile tasimak zor iken koca seyi nasil tasir millet ustelik gittigin yerde eski sistem oldugu icin doldurma imkani var su an onun yerine insanlari kaziklamak icin kalitesiz pil cam yapmak yerine adam gibi pil ve cam yapin yeni ceo cikiyor hizli dolma amma o kutu da yok ona ayri para vermez ise eski sistem doldurmak yada ters tepki verir tek yaptiklari kaziklamak madem doga cevre dostu dunya c kablo iken bunlar niye baska tip kullanir cevre filan dusunen yok kaziklayacak enayi ariyorlar
    Cevapla
  • Pluto 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu teknolojı sarjzlı tasıtlardada kullanılabılır o zaman ama enerjı kaynagı ne?
    Cevapla
  • Tml61 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurufasulye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR