Apple'ın yeni patenti iPhone tasarımını değiştirecek

Apple, iPhone X serisiyle birlikte parmak izi okuyucu yerine Face ID teknolojisine geçiş yapmıştı. Bu biyometrik güvenlik sistemi iPhone tasarımında da çentik olarak yer alıyordu. Apple'ın yeni patent başvurusu iPhone tasarımını yeniden şekillendireceğe benziyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2020 16:30 GÜNCELLEME 04.11.2020 16:30 TEKNOLOJİ
Apple'ın yeni patenti iPhone tasarımını değiştirecek
Apple'ın yeni patenti iPhone tasarımını değiştirecek

Apple, 10. yıla özel olarak iPhone X modelini satışa sunmuştu. Bu modelden itibaren şimdiye kadar satışa çıkan neredeyse tüm iPhone modelleri çentikli tam ekran tasarımına ve parmak izi yerine Face ID teknolojisine sahipti. Günümüzde diğer üreticiler ekran altı parmak izi ve ekrana gömülü ön kameralarla tam ekran deneyimi sunuyor. Apple'ın bu teknolojilerin gerisinde kaldığı düşünülmeye başlandı. Bu nedenle teknoloji devi tarafından iPhone tasarımlarını değiştirecek bazı yeni teknolojiler arayışı başladı. 

 

Kısa süre önce ortaya çıkan bir patent dosyası, Apple’ın geçtiğimiz yıl ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yeni bir biyometrik güvenlik teknolojisi için patent başvurusu yaptığını ortaya çıkardı. Söz konusu patent, Apple’ın ekrana gömülü parmak izi tarayıcılı Touch ID teknolojisine sıcak baktığını gösteriyor.

 

Patent belgelerine göre Apple, söz konusu teknolojide ekranın altına, kısa dalga boyunda kızılötesi ışık yayacak bir sensör ekliyor. Kızılötesi sensör, ekranın üzerindeki parmağa ışık yayarken, oluşan yansıma taranarak kimlik kontrolü gerçekleştiriliyor. Bir başka deyişle Apple, Android üreticilerin yıllardır kullanmakta oldukları optik parmak izi tarama teknolojisini, kızılötesi sensör ile kullanmayı planlıyor.

 

YORUMLAR 1
  • Selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR