iPhone almak için böbreğini satan genç yatalak kaldı

Genç bir adam iPhone ve iPad alabilmek için böbreğini satmıştı. Ameliyat sonrasında bakımsız kalması ve vücudun eksilmesi nedeniyle genç adam hayatının sonuna kadar yatalak kaldı. Bir teknolojik ürünü alabilmek için hayatını bu şekilde yaşamaya mahkum oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2020 10:16 GÜNCELLEME 16.11.2020 10:57 TEKNOLOJİ
iPhone almak için böbreğini satan genç yatalak kaldı
iPhone almak için böbreğini satan genç yatalak kaldı

Fiyatı çok yüksek olan ve popüler bir ürün ortaya çıkınca internet ortamında ‘böbreğimi satarım’ veya ‘satılık böbrek’ gibi şaka yollu paylaşımlar yapılabiliyor. Ancak bu ne yazık ki günümüzde gerçekleşen bir olay. Çinli bir adam, iPhone satın alabilmek için böbreğini satmıştı. Olayın ardından ise büyük bir trajedi yaşandı.

 

 

Böbreğini internet üzerinden satmış

Wang Shangkun isimli gencin ailesi, Çin’in en yoksul bölgelerinden bir tanesinde yaşıyordu. iPhone alabilmek için böbreğini satmaya karar verdiğinde 17 yaşında olan Shangkun, internet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda, birileriyle iletişime geçmeyi başarmıştı. Böbreğini satabilmek için yasadışı bir ameliyat geçiren adam, bu işlemden 3,000 dolar kazandı. Ancak gelen son bilgilere göre Shangkun, artık ömrünün sonuna kadar yatalak kalacak.

 

 

iPhone 4 + iPad 2 = Böbrek

Talihsiz genç, böbreğini sattıktan sonra kendisine bir iPhone 4 bir de iPad 2 satın aldı. Ancak evine gittiğinde ailesinin baskısına daha fazla dayanamayan genç, ürünleri satın alabilmek için böbreğini sattığını itiraf etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan gencin annesi, oğlunun itirafı sonucunda neye uğradığını şaşırdığını belirtti.

Shangkun, artık 20 yaşında olan bir genç. Ancak ameliyat sonrası bakım eksikleri ve böbrek ameliyatının verdiği hasarlar, onun hayatını doğrudan etkiledi. Büyük bir enfeksiyonla karşı karşıya kalan gencin, sağlam olan diğer böbreği de çalışmaz hale geldi. Artık her gün diyalize girmek zorunda kalan gencin ne kadar ömrü kaldığı, şu an için bilinmiyor.

300 bin dolar tazminat aldı ancak yatalak kaldı

Bu arada, yaşanan olay yetkili kurumlar tarafından da soruşturma konusu oldu. Gencin irtibata geçtiği kişileri tespit eden kolluk kuvvetleri, aralarında cerrahların da olduğu 9 kişiyi tutukladılar. Bu 9 kişiden 5’i, doğrudan organ satışı yapmakla suçlandı. İşin daha da ilginç yanı ise mahkeme, olay sonucunda Shangkun ve ailesine 300 bin dolar tazminat ödenmesine karar verdi.  

KAYNAK : webtekno, Haber7
YORUMLAR 2
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    bişey olmaz .aynen devam.ayfon
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmus ilk kafa kullanmasi gerek idi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR