2.5 milyon Türk vatandaşının ismi Mars’a gidiyor

NASA tarafından Mars inceleme görevi için fırlatılan Perserverance isimli keşif aracı Kızıl Gezegen’e yaklaştı. NASA’nın başlattığı bir kampanya ile milyonlarca kişinin ismi bu keşif aracıyla birlikte Mars’a iniş yapacak. Türkiye’den büyük ilgi gören kampanyaya 2.5 milyon vatandaşımız katılmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2021 09:32 GÜNCELLEME 15.02.2021 11:42 TEKNOLOJİ
2.5 milyon Türk vatandaşının ismi Mars’a gidiyor
2.5 milyon Türk vatandaşının ismi Mars’a gidiyor

Geçtiğimi yıl Florida'daki Cape Canaveral Uzay Merkezi'nden fırlatılan Perseverance hedefine ulaşmak için geri sayıma geçti. Uzay aracının 18 Şubat’ta Mars'a ulaşacağı açıklandı.

Adı "sebat" anlamına gelen Perseverance, NASA'ya bağlı Jet İtki Laboratuvarı tarafından üretildi. Mars'a 2011'de gönderilen Curiosity gezginci keşif aracına oldukça benzeyen araç, Kızıl Gezegen'in 49 kilometre genişliğindeki Jezero Krateri yüzeyinde incelemeler yapması hedefleniyor.

Jezero Krateri üzerinde milyarlarca yıl önce büyük bir nehir ve göl olduğu biliniyor. Perseverance, üzerindeki çeşitli ekipmanlar sayesinde buranın jeolojik şartlarına ve toprak yapısına dair incelemelerde bulunacak.

İsim kampanyasına 2.5 milyon Türk katılmıştı

Daha önce NASA’nın başlattığı isim kampanyası ile adını duyuran Perseverance yanında ismini yazdıran milyonlara ait bu bilgilerle yol alıyor.

Söz konusu kampanyaya en çok başvuru ise Türkiye’den olmuştu. Uzay aracında Türkiye’den kayıt olan 2.5 milyon kişinin ismi bulunuyor.

KAYNAK : ntv, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR