Apple'dan Google'a IP engeli

Apple, iPhone’lar için iOS 14.5 güncellemesinin ilk beta sürümünü geçtiğimiz günlerde piyasaya sürmüştü. iOS 14.5 beta versiyonunda önemli bir özellik keşfedildi. Apple, yeni sürümde gizliliğe odaklanarak Google’ın IP adresinize erişimini kısıtlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2021 13:05 GÜNCELLEME 16.02.2021 13:12 TEKNOLOJİ
Apple'dan Google'a IP engeli
Apple'dan Google'a IP engeli

iOS ve iPadOS işletim sistemlerinde Safari tarayıcısı, ziyaret edilen sitelerin şifrelerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi çalabilecek şüpheli bir sayfası olması durumunda sizi uyaran bir özelliğe sahip.

Apple’ın web sitesinde açıkladığı gibi, bu özelliğin çalışması için, “Safari, web sitesi adresinden hesaplanan bilgileri web sitesinin sahte olup olmadığını kontrol etmek için Google Güvenli Tarama’ya gönderebilir”.

Google'ın IP adreslerini toplamasını engelleyecek

Google, hangi siteyi ziyaret etmeye çalıştığınızı bilmese de, bu işlem sırasında IP adresinizi toplayabiliyor. Ancak Safari, “bilgi sızıntısı riskini sınırlamak için hizmeti Apple sunucuları aracılığıyla proxy” edeceğinden dolayı iOS 14.5′ten itibaren bu artık mümkün olmayacak.

Apple’da WebKit mühendisliği başkanı Maciej Kujalowicz, geçen hafta güncellemeyle ilgili bir makaleye yanıt veren tweet ile özelliği doğrulamıştı.

 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR 3
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Güvenliyiz ama bilgileriniz elimizde yersen
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    fesat bu apple... google'a vermeyecek ama kendisi aslanlar gibi toplayacak..
    Cevapla
  • İslam 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve inanmak!!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR