Apple'dan Kovid-19 aşı uygulamaları için önlem

Apple aşılamayla ilgili önemli bir adım atarak yalnızca sağlık yetkililerinin doğruladığı Kovid-19 aşılama uygulamalarını onaylayacağını açıkladı. Teknoloji devi, uygulamaların yalnızca doğrulanmış aşı kayıtlarını gösterdiğinden emin olmak istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2021 16:43 GÜNCELLEME 17.02.2021 16:43 TEKNOLOJİ
Apple'dan Kovid-19 aşı uygulamaları için önlem
Apple'dan Kovid-19 aşı uygulamaları için önlem

Yakında seyahat edebilmek, okula gidebilmek veya işyerlerine girebilmek için aşı uygulamasını tamamladığınızı gösteren kanıta ihtiyacınız olabileceği düşünülüyor. Bu nedenle, kolayca yanınızda götürebileceğiniz aşı kanıtı sağlayan uygulamalar mağazalarda yer almaya başladı. Apple bu uygulamaların yalnızca meşru bilgiler sunduğundan emin olmak için yeni bir kural oluşturdu.

APPLE AŞI TAKVİMİNİ CİDDİYE ALIYOR

Apple, geliştirici sayfasında yayınladığı duyuru kapsamında aşı kayıtlarına dayalı sağlık geçişleri oluşturan uygulamaların, halk sağlığı yetkilileri tarafından tanınan şirketler ve kuruluşlarla çalışan geliştiriciler aracılığıyla gönderilmesi gerektiğini bildirdi.

Yeni açıkladığı kural çerçevesinde Apple, ilgili uygulamaları yalnızca test kiti üreticileri, laboratuvarlar, sağlık hizmeti sağlayıcıları veya sağlık kurumları tarafından onaylanan diğer benzer kuruluşlar ve şirketlerin piyasaya sürmesi halinde onaylayacak.

Ayrıca şirketin, doğrudan hükümetten, tıbbi ve diğer yetkili kurumlardan gelen başvuruları da onaylayacağı belirtiliyor.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR