Trump'a bir engelleme de Google'dan geldi

Google, ABD eski başkanı Donald Trump’ın 2016 ve 2020 seçimlerinde kullandığı uygulamayı Play Store’dan kaldırdı. Uygulamanın işlevselliğini yitirdiğini açıklayan Google yetkilileri, geliştiricilerle iletişime geçildiğini ve dönüş alınamadığını bu nedenle de uygulamayı mağazadan kaldırdıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2021 09:41 GÜNCELLEME 18.02.2021 09:41 TEKNOLOJİ
Trump'a bir engelleme de Google'dan geldi
Trump'a bir engelleme de Google'dan geldi

Teknoloji şirketleri, Donald Trump'a ambargo uygulamaya devam ediyor. Twitter, Facebook, Instagram ve Snapchat gibi dünyanın en popüler sosyal medya platformları, Donald Trump'ın hesaplarını engellemişlerdi. Bugünse Google Play Store, Donald Trump'ın uygulamasını engellemeye karar verdi.

Trump, 2016 yılında başkan adayıyken, bir mobil uygulama hazırlatmıştı. "Official Trump App" olarak isimlendirilen bu uygulamada seçim propagandaları yapılıyor, vaatler sıralanıyor ve insanların düşüncelerini paylaşmalarına imkan tanınıyordu. Trump'ın ekibi, 2020 yılı sonunda gerçekleştirilen son seçim için bu uygulamayı yeniden güncelleyip, seçim propagandaları yapmaya devam etmişti. Bu uygulama, artık Google Play Store'da bulunmuyor.

KAYNAK : webtekno, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR