Teknoloji devlerinin verilere erişmesini engelleyen uzantı

Google, Facebook, Microsoft veya Amazon kullanan tüm web sitelerini engelleyen bir tarayıcı uzantısı geliştirildi. Big Tech Detective isimli eklenti aslında internet devlerinin bilgilere erişmesini engelliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2021 17:26 GÜNCELLEME 24.02.2021 17:26 TEKNOLOJİ
Teknoloji devlerinin verilere erişmesini engelleyen uzantı
Teknoloji devlerinin verilere erişmesini engelleyen uzantı

The Economic Security Project tarafından geliştirilen eklenti, Google, Facebook, Microsoft veya Amazon’un sahip olduğu IP adreslerine ulaşan tüm siteleri engelleyerek büyük teknoloji tekelleri hakkında önemli bir noktaya değinmeyi amaçlıyor.

Şu anda Chrome’a elle yüklenmesi gereken eklenti, aynı şekilde Firefox için dışardan yüklenerek aktif hale getiriliyor.

Amaç teknoloji devlerinin verilere erişmesini engellemek

Uzantıyı gerçekten engelleyecek şekilde yapılandırdığınız taktirde, bu dört kuruluşla bağlantılı sitelerden birine tıklayınca kırmızı bir pop-up ekranınızda beliriyor. Bu açılır pencere ayrıca tüm isteklerin bir listesini içerecek şekilde tasarlandığı için ne istenildiği hakkında bilgi sahibi olmak mümkün oluyor.

Öte yandan birçok web sitesinin Google Fonts’taki yazı tipleri, Amazon Web Services’i, Microsoft Azure’yi kullandığını düşünülürse, bu IP adreslerine bağlanan sayfalar harici gezinmek için yeterli kaynak kalmıyor gibi görülüyor. Bunun yanında eklenti istenilen tarayıcının listeden çıkartılmasını da kullanıcılarına sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Big Tech Detective, sayfaları kilitleyerek bu dört şirketin verilere ulaşmasını engellemeyi amaçlıyor.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR