Küresel çip kıtlığı daha uzun sürecek

Küresel çip kıtlığı son dönemlerde teknoloji dünyasının en önemli konusu haline geldi. Sorun büyüdükçe teknoloji devlerinin üretim kapasitelerinde kayıplar yaşanmaya başladı. Son raporlara göre çip kıtlığının beklenenden daha uzun süreceği öngörülüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2021 10:31 GÜNCELLEME 25.02.2021 10:31 TEKNOLOJİ
Küresel çip kıtlığı daha uzun sürecek
Küresel çip kıtlığı daha uzun sürecek

Dünya çapında yaşanan çip kıtlığı otomobil, bilgisayar, akıllı telefon ve oyun konsolu sektörlerini sekteye uğrattı. Dünya genelinde görülen COVID-19 salgını, bu sorunun ana nedeni olarak görülüyor. Pek çok insan evden çalışmaya başladı ve elektronik ürünlere olan talep daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştı. Ek olarak pek çok yeni donanımın da yakın zamanlarda tanıtılması, yangına benzinle gidilmesine neden oldu.

Hali hazırda son iki yılda gelen talepler karşılanmakta zorlanıyordu. Ancak bu sorun 2020 yılının sonlarında tavan yaptı. Yaptığı analize göre MarketWatch, yarı iletken şirketlerinin mevcut talebin yüzde 10 ile yüzde 30’un altında üretim yapabildiğini belirtiyor. Şirketin belirtiğine göre yaşanan küresel çip kıtlığı, en az 1 yıl daha sürecek.

Analistler, verilen sipariş ile teslimat arasındaki sürenin arttığını da belirtti. 2018’den bu yana artan bu süre, şimdilerde 14 haftayı aştı.

Üreticiler, hali hazırda üretim kapasitelerini Aralık ayında yüzde 40 seviyesinde artırmıştı. Ancak analistler, ufukta bir iyileşmenin olmadığını söylüyor.

 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR